Elevi terorizaţi de ţigani la şcoală. Un copil a fost bătut crunt VIDEO

Un elev în vârstă de 14 ani a fost bătut cu bestialitate de un tânăr rom chiar în şcoala în care învăţa, din satul Gura Văii, judeţul Vâlcea. Grav este că profesorii au întârziat o oră până să cheme ambulanţa. Copiii din localitate se plâng că ţiganii pur şi simplu îi terorizează: vin peste ei în şcoală, unde îi bat şi îi umilesc.

23 mart. 2014, 13:13
Elevi terorizaţi de ţigani la şcoală. Un copil a fost bătut crunt VIDEO

Incidentul a avut loc în satul Gura Văii (comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea) şi s-a petrecut în pauză. „A venit vărul colegului din clasa a 7-a şi a început să dea în mine cu pumnii. Am căzut inconştient„, a povestit copilul, pentru România TV.

Elevul se simţea rău şi acuza dureri, dar cu toate acestea profesorii au anunţat abia după o oră poliţia, nu şi ambulanţa. Abia mama băiatului care a venit într-un suflet la şcoală a chemat salvarea. Pentru pumnii primiţii în faţă, în cap în umăr şi la coloană legiştii au stabilit că elevul bătut în curtea şcolii are nevoie de patru zile de îngrijiri medicale.

Citeşte şi Scandal la o şcoală din Iaşi. Un profesor şi tătal unui elev şi-au împărţit cu pumni şi picioare

Nu e prima oară cînd au loc astfel de incidente la Şcoala din Gura Văii. Elevii sunt teroriozaţi de câţiva romi care au abandonat şcoala. „Acum două săptămâni a mai fost un incident. Au venit doi ţigani şi au pus trei copii în genunchi i-au obligat sa stea în genunchi, ca sa le dea bătaie„, a mai povestit copilul, pentru România TV.

Ion Gherghinaru, şeful Inspectoratului Şcolar Vâlcea, a declarat pe marginea acestui incident: „Mai mult de patru cadre didactice nu sunt şi este foarte greu să supraveghezi clasele şi coridorul şi curtea. Noi, din punct de vedere al instituţiei, singurul lucru pe care îl putem face este să anunţăm organele de poliţie„.

Poliţia a declanşat o anchetă la şcoală.