Proiect de lege: Elevii ar putea merge la şcoală numai dimineaţa

Deputatul PNL Ştefan Alexandru Băişanu a iniţiat un proiect de lege prin care propune ca învăţământul primar, gimnazial şi liceal să se organizeze şi să funcţioneze numai cu program de dimineaţă. Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaţilor şi se află în dezbatere publică.

04 aug. 2015, 15:17
Proiect de lege: Elevii ar putea merge la şcoală numai dimineaţa

Propunerea legislativă a liberalului Ştefan Alexandru Băişanu prevede ca elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal să aibă program de dimineaţa, deoarece „performanţa maximă a elevilor este în cursul dimineţii„. În schimbul doi, elevii merg deja obosiţi la şcoală, prânzul devine cină, iar temele le fac noaptea târziu, susţine deputatul.

Iniţiativa legislativă asigură egalitate de şanse pentru educaţie, deoarece consider că nu este corect ca unii copii să înveţe dimineaţa şi unii după-masa, având în vedere că toate studiile de psihologie şi pedagogie arată că eficienţa maximă a elevilor este între 8.00-13.00 a.m„, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

VEZI ŞI: Dezbateri pe proiectul noii Legi a Educaţiei: Învăţământul obligatoriu ar putea avea 12 clase

Şi părinţii au făcut o petiţie online pentru „învăţământul într-un singur schimb”, invocând faptul că „cel mai greu lucru este că elevii nu sunt supravegheaţi dimineaţa de către părinţi, iar când ajuns acasă seara obosiţi, nici ei, nici părinţii, nu mai pot face mare lucru„.

Deputatul vine şi cu o soluţie. „Prin construirea unor corpuri noi sau prelungirea celor deja existente, printr-o valorificare a unor clădiri din jurul şcolilor sau chiar a spaţiilor din interiorul şcolilor, s-ar putea ca toţi elevii să înveţe doar în cursul dimineaţii”, se arată în documentul citat.

Proiectul de lege a fost depus la Camera Deputaţilor şi se află în dezbatere publică.

CITEŞTE ŞI: Schimbare RADICALĂ în învăţământ? Un deputat liberal cere DESFIINŢAREA examenelor naţionale