Elevii care vor să studieze medicina pot participa la simularea examenului de admitere la UMF „Carol Davila”

Elevii care doresc să afle care sunt şansele de a fi admişi la facultăţile UMF "Carol Davila" vor putea participa, în zilele de 10, 11 şi 17 mai, la simularea admiterii la această instituţie de învăţământ superior, simulare organizată de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi Liga Studenţilor la Medicină Dentară.

14 apr. 2014, 19:53
Elevii care vor să studieze medicina pot participa la simularea examenului de admitere la UMF „Carol Davila”

Înscrierile la simulare se fac până pe data de 30 aprilie, în funcţie de facultate.

Astfel, pentru simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină a UMF „Carol Davila” înscrierile se fac până pe data de 28 aprilie, iar taxa de participare este de 60 de lei.

„Accesul participanţilor în săli va fi permis numai pe baza cărţii de identitate şi a chitanţei de plată a taxei. Examenul va include două discipline, şi anume biologie obligatoriu, respectiv fizică sau chimie la alegere, iar în 2 ore şi 30 de minute participanţii vor trebui să răspundă la un număr de 100 întrebări, dintre care 60 pentru proba obligatorie şi 40 pentru cea la alegere. După cele 2 ore jumătate de examen, corectarea lucrărilor se va face pe loc, iar la ora 18:00 rezultatele finale vor fi publicate pe site-ul oficial al simulării admiterii la Facultatea de Medicină, şi anume http://www.ssmb.ro/simulare/”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte Facultatea de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila”, simularea examenului de admitere va avea loc în data de 11 mai.

Elevii care doresc să susţină simularea examenului de admitere se pot înscrie în perioada 1-30 aprilie, accesând site-ul www.ssfbucuresti.ro.

Pentru prezentarea la simulare, candidaţii vor avea asupra lor buletinul de identitate.

Probele de examen vor include două discipline, Chimie organică obligatoriu, cu 60 întrebări, şi la alegere Biologie vegetală sau Anatomie cu un număr de 40 întrebări, totalul fiind de 100 întrebări.

De asemenea, în data de 17 mai, Liga Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti, cu sprijinul şi sub îndrumarea cadrelor didactice ale catedrelor de Anatomie, Biochimie şi Biofizică, a Decanatului facultăţii şi a Rectoratului UMF ‘Carol Davila’, va organiza simularea examenului de admitere la Facultatea de Medicină Dentară, examen ce se va desfăşura la sediul acestei instituţii de învăţământ superior.