Elevii de gimnaziu din Bulgaria revin la școală din februarie. Grădinițele și clasele primare s-au redeschis la începutul lui ianuarie!

Bulgaria i-a luat fața României și asta cel puțin în ceea ce privește prioritățile privind educația copiilor. Astfel,elevii de gimnaziu revin în bănci din februarie.

24 ian. 2021, 22:52
Elevii de gimnaziu din Bulgaria revin la școală din februarie. Grădinițele și clasele primare s-au redeschis la începutul lui ianuarie!

Elevii de gimnaziu din Bulgaria revin la școală din februarie. Astfel, vecinii de la Dunăre vor relaxa o parte dintre restricţiile impuse pentru a ţine sub control pandemia începând cu 4 februarie, deşi restaurantele vor rămâne în continuare închise din cauza temerilor referitoare la noua variantă de coronavirus, au precizat sâmbătă autorităţile.

Elevii de gimnaziu din Bulgaria revin la școală din februarie. Anunțul făcut de autoritățile bulgărești

Măsurile restrictive au fost impuse începând cu sfârşitul lunii noiembrie şi au împiedicat creşterea bruscă a numărului de infectări.

Premierul Boiko Borisov a precizat că elevii de gimnaziu vor putea merge la şcoală în regim special de luna viitoare şi vor putea de asemenea să participe la activităţi extracuriculare cum ar fi sport sau dans.

”Dacă există lucruri pe care le poţi pune la egalitate cu sănătatea, acestea sunt educaţia, cultura şi activităţile fizice. Doar acestea merită riscul”, a spus Borissov în timpul unei deplasări către oraşul Slivnitsa, din vestul ţării.

Bulgaria a redeschis şcolile primare şi grădiniţele la începutul lui ianuarie, măsură care nu a dus la o creştere a numărului de infectări.

În România, aproximativ 1.4 milioane de copii ar putea reveni la şcoală din 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021, a anunţat ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a precizat că se va renunţa la învătământul hibrid.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, în baza actualei situaţii privind evoluţia crizei sanitare în România, aproape jumătate dintre elevi ar urma să reia cursurile ”faţă în faţă” în semestrul al doilea al anului şcolar 2020-2021. O decizie finală privind revenirea la şcoală va fi luată în 2 februarie de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), a mai spus ministrul Educaţiei.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră despre situaţia celor 65 de mii de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate. Scenariile deschiderii şcolilor