Elevii de liceu vor învăţa despre regulile de circulaţie de la poliţiştii rutieri

Elevi de clasa a XI-a și a XII-a din șase licee bucureștene vor beneficia de ore de educație rutieră în cadrul campaniei "Respectă regulile de circulație! E cool să fii pe drumul cel bun", care a fost lansată joi de Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, la Liceul "Gh. Șincai".

17 mart. 2016, 12:23
Elevii de liceu vor învăţa despre regulile de circulaţie de la poliţiştii rutieri

Astfel, tinerii vor învăța la ore despre regulile de circulație direct de la polițiștii rutieri pentru a dobândi cunoștințele necesare și pentru a fi pregătiți în momentul în care vor lua permisul de conducere, la vârsta de 18 ani.

„Campania noastră se adresează pietonilor și posesorilor carnetelor de șofer. Dorim să reușim o responsabilizare a tinerilor, statisticile noastre evidențiind faptul că multe accidente se produc din vinovăția acestora”, a declarat, pentru Agerpres, Ovidiu Munteanu, șef Birou educație rutieră în cadrul BPR.

Veste bună pentru elevi. Guvernul LE DĂ BANI pentru a merge la LICEU

El a spus că anul trecut au fost 105 accidente pe grupa de vârstă 14 — 18 ani, cu 17 răniți grav și 97 răniți ușor, cauza principală fiind traversarea neregulamentară.

De asemenea, în 2015, accidentele cu șoferi cu vârste între 18 și 22 ani au fost în număr de 221 din care au rezultat patru morți, 33 răniți grav și 240 răniți ușor. Cauzele sunt neacordarea de prioritate la vehicule, neacordarea de prioritate la pietoni, neasigurare la schimbarea vitezei de deplasare, viteza excesivă și nerespectarea distanței dintre vehicule.