Elevii din Capitală au susţinut prima probă la simularea examenului de Bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a din Capitală au susţinut luni prima probă la simularea Bacalaureatului, cea la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării. Acesta a fost al doilea test de verificare a cunoştinţelor înaintea examenului din vară.

22 apr. 2013, 05:37
Elevii din Capitală au susţinut prima probă la simularea examenului de Bacalaureat

Simulările pentru examenul de Bacalaureat din anul şcolar 2012-2013 au fost organizate în Capitală în două etape, prima testare fiind în 30 ianuarie – 1 februarie, când au fost susţinute probele la limba română şi matematică, scrie Mediafax.

Cea de-a doua etapă a simulării examenului de Bacalaureat a început luni, 22 aprilie, cu proba la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării. În 24 aprilie este programată proba la limba şi literatura română, iar în 26 aprilie la matematică, respectiv istorie, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Citeşte şi Vezi când va avea loc SIMULAREA EXAMENELOR NAŢIONALE în Capitală

Elevii de clasa a XII-a au susţinut probele între orele 11.00 şi 14.00. Simularea va fi organizată astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Elevii vor fi aşezaţi în clase în ordine alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a XII-a, dar şi elemente recapitulative, din materia studiată începând cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Prezenţa la prima etapă a simulării examenului de Bacalaureat din Capitală a fost de 83,9 la sută, probele la limba română şi matematică fiind susţinute de 26.631 de elevi.

Promovabilitatea a fost 24 la sută la proba de matematică şi 59,09 la sută la cea de limba romană. Note maxime au obţinut 27 de elevi la limba română şi opt la matematică. De asemenea, note între 9 şi 9,99 au avut 721 de elevi la limba română şi 118 la matematică, potrivit ISMB.

Citeşte şi Anunţ IMPORTANT al ISMB privind BACALAUREATUL şi EVALUAREA NAŢIONALĂ în 2013

Conducerea ISMB preciza că simularea din 30 ianuarie şi 1 februarie a urmărit prezenţa, nu rezultatele. Notele de la simulare au fost trecute sau nu în catalog, în funcţie de opţiunile comune ale părinţilor, elevilor şi profesorilor.

Citeşte şi MODIFICĂRI la ADMITERE LA FACULTATE în 2013. Vezi ce decizie a luat Ministerul Educaţiei


loading...