Elevii din Ciugud au strâns peste 50.000 de Ciugubani, moneda virtuală a comunității lor, din reciclare la școală

Elevii din comuna Ciugud s-au apucat de recliclat, iar acum au venit şi primele recompense. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a organiza activități școlare și extrașcolare.

18 feb. 2022, 12:36
Elevii din Ciugud au strâns peste 50.000 de Ciugubani, moneda virtuală a comunității lor, din reciclare la școală

Elevii din Ciugud au strâns peste 50.000 de Ciugubani, moneda virtuală a comunității lor, din reciclare la școală.

„Nu este chiar PRIMUL MILION DE CIUGUbani, însă este o sumă impresionantă colectată de copii. În doar câteva luni, au strâns peste 50.000 de CIUGUbani, moneda virtuală a comunității noastre. Competiția a însemnat colectarea ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu prin intermediul lui #Verzulică, roboțelul reciclator, montat în curtea școlii. Fiecare CIUGUban reprezintă un PET, o sticlă sau o doză de aluminiu, iar toate aceste ambalaje au ajuns la fabrici specializate de reciclare. În medie, fiecare copil a reciclat aproximativ 270 de ambalaje”, a anunţat Primăria Ciugud, pe Facebook.

Pentru fiecare PET, sticlă sau doză de aluminiu reciclată, copiii au primit un tichet. Banii strânşi vor fi folosiţi pentru a organiza activităţi şcolare şi extraşcolare.

„VESTEA BUNĂ este că toți acești CIUGUbani au fost convertiți, cu ajutorul unor sponsori, în bani reali, pe care copiii și cadrele didactice îi vor folosi pentru a organiza activități școlare și extrașcolare. Am tras cu urechea și am auzi că se vorbește deja despre excursii, achiziționarea unor materiale didactice moderne sau alte proiecte inedite”, a mai transmis Primăria Ciugud.