Elevii din Constanţa au intrat grevă japoneză pentru că nu şi-au primit banii de navetă

Publicat: Marţi, 28 Mai 2013 10:31 // Actualizat: Marţi, 28 Mai 2013 10:31 // Sursa: RTV.net

Consiliul Elevilor Constanţa a anunţat, marţi, că mai mulţi elevi navetişti şi colegi de-ai lor au intrat în grevă japoneză, în condiţiile în care abonamentele de transport nu le-au mai fost decontate de opt luni. Acesta este al treilea judeţ în care elevii navetişti declanşează proteste.

Foto: rtv.net

Mai mulţi elevi din Constanţa au ales să proteste pentru a trage un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală.

"Unii părinţi abia fac faţă cheltuielilor lunare cu şcolarizarea, iar cheltuielile cu abonamentul de transport reprezintă o adevărată povară", se menţionează în comunicatul Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Preşedintele acestui for, Alexandru Bajdechi, susţine că elevii care fac naveta nu şi-au mai primit banii de navetă din luna octombrie a anului trecut şi solicită autorităţilor să rezolve cât mai repede această problemă.

"Este important ca în aceste zile toţi elevii din România să fie solidari. Elevii care fac naveta nu şi-au mai primit banii din octombrie anul trecut şi situaţia este în toată ţara. Considerăm că acestora li se încalcă drepturile conferite de Legea Educaţiei prin art. 84 (3). Solicităm autorităţilor competente să rezolve această problemă în cel mai scurt timp. Vom acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor noastre", a declarat Alexandru Bajdechi, presedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, potrivit Mediafax.

Vineri, reprezentanţii elevilor din judeţele Constanţa, Alba, Covasna şi Bucureşti au trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, cerând alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a sumelor necesare acoperirii costurilor pentru decontarea transportului elevilor care nu sunt şcolarizaţi în localitatea de domiciliu.

În judeţul Covasna, peste 2.000 de elevi au intrat în grevă japoneză, din 21 mai, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat banii pentru abonamentele pentru navetă. Luni, au anunţat că recurg la această formă de protest şi elevi din liceele din judeţul Mureş.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iun 11:16
...în grevă japoneză, în condiţiile în care abonamentele de transport nu le-au mai fost decontate de opt luni. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H