Elevii din învăţământul profesional ar putea beneficia de masă şi cazare gratuite

Publicat: Joi, 05 Mai 2016 13:02 // Actualizat: Joi, 05 Mai 2016 13:02 // Sursa: romaniatv.net

Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic, cu durata de minimum 3 ani, trebuie să beneficieze de masă și cazare gratuite în căminele și internatele școlare, potrivit unui proiect de lege depus la Camera Deputaților de mai mulți senatori.

"Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic, cu durata de minimum 3 ani, beneficiază de masă și cazare gratuite în căminele și internatele școlare. Acoperirea integrală a cheltuielilor pentru cazarea și masa acestora se asigură din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anul prin legea bugetului de stat cu această destinație, la propunerea Ministerului Educației", se arată în proiectul de lege care modifică Legea educației naționale, potrivit Agerpres.

În expunerea de motive, inițiatorii menționează că acest proiect este destinat atragerii elevilor către școala profesională.

"Prin atragerea absolvenților clasei a opta pentru formare inițială prin școala profesională s-ar diminua considerabil abandonul școlar, care are drept consecințe șomajul, excluziunea socială și sărăcia. Astfel, rata părăsirii timpurii a școlii în România (18,1% în 2014, față de media europeană de 11,2%) este una dintre cele mai ridicate din Europa, îndepărtându-ne de ținta națională de 11,3% pentru anul 2020. De asemenea, în ultima vreme, tot mai mulți agenți economici au dificultăți legate de asigurarea cu lucrători calificați, care pot fi formați prin școală profesională", mai spun inițiatorii în expunerea de motive.

Proiectul legislativ este semnat de 52 de senatori PSD, UNPR și neafiliați. Printre ei se află Liviu Pop și Ecaterina Andronescu. Actul normativ se va afla în dezbatere publică până pe 2 iunie.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazare gratuită elevi învăţământ profesional masă gratuită elevi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mai 20:08
05 mai 14:28
...inițiatorii menționează că acest proiect este destinat atragerii elevilor către școala profesională. Citește mai mult pe RTV.NET ...
05 mai 14:15
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
SA DEA DUMNEZEU ! ESTE CEA MAI BUNA VESTE !!!
05 mai 13:18
... Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic, cu durata de...
05 mai 13:17
...de masă și cazare gratuite în căminele și internatele școlare, potrivit unui proiect de lege depus la Camera Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H