Elevii din Polonia au scăpat de teme pentru acasă: „Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult”

Elevii din Polonia nu vor mai primit teme pentru acasă. Guvernul polonez condus de Donald Tusk a introdus limite stricte privind cantitatea de teme pe care elevii trebuie să le facă, în încercarea de a moderniza sistemul de învățământ. Profesorii sunt nemulțumiți de schimbări.

12 apr. 2024, 14:00
Elevii din Polonia au scăpat de teme pentru acasă: „Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult”

Profesorii nu vor mai da teme pentru acasă elevilor din clasele I-III. Temele pentru acasă sunt acum opționale pentru elevii din clasele a patra până la a opta și nu sunt luate în considerare pentru o notă, scrie Euronews.

Poate inevitabil decizia a fost primită cu bucurie de către elevi. „Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult. Nu prea aveau sens pentru că majoritatea colegilor din clasa mea și le copiam dimineața de la cineva care le făcea.”, a spus Ola, o elevă de la Varșovia, în vârstă de 11 ani.

Citește și: Burse școlare martie 2024. Elevii din București și 27 de județe primesc de vineri bursa de merit

Însăr nu toată lumea este convinsă că decizia este corectă. Sławomir Broniarz, șeful Uniunii Profesorilor Polonezi, spune că, deși recunoaște nevoia de a ușura viața elevilor, noile reguli au fost impuse fără o consultare adecvată cu cadrele didactice.

„În general, profesorii cred că acest lucru s-a întâmplat prea repede, prea grăbit”, a spus el.

Citește și: Anul şcolar 2024-2025. Încep înscrierile la clasa pregătitoare. Repartizarea elevilor se va face prin tragere la sorţi sau în ordine alfabetică, din toamnă

Sistemul de învățământ din Polonia a suferit o serie de revizuiri controversate, aproape fiecare nou guvern făcând schimbări. Acest lucru a lăsat adesea părinții și profesorii confuzi și descurajați.