Elevii din şcolile şi liceele afectate de furtuna din judeţul Timiş încep cursurile luni. Cele mai mari pagube, la Liceul de Arte

Publicat: Duminică, 24 Septembrie 2017 09:35 // Actualizat: Duminică, 24 Septembrie 2017 09:35 // Sursa: romaniatv.net

Cursurile în cele patru unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, afectate de furtună, vor fi reluate, începând de luni, elevii de la un liceu fiind mutaţi într-un alt spaţiu, pentru că acoperişul clădirii a fost complet distrus.

Foto: romaniatv.net

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat că începând de luni cursurile vor fi reluate în cele patru unităţi de învăţământ închise joi şi vineri, fiind afectate de furtuna puternică, informează MEDIAFAX.

Citeşte şi Primarul Timişoarei: În loc de fiecare arbore distrus de furtună, vom planta alţii. Ca în cântecul copilăriei, "Podul de piatră"

"Toţi elevii din judeţul Timiş încep cursurile luni, nu mai avem şcoli închise din cauza furtunii", a afirmat Aura Danielescu.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, cele mai mari pagube sunt înregistrate la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, care a fost închis întreaga săptămână, unde învaţă aproximativ 300 de elevi. În urma furtunii puternice de duminică, acoperişul clădirii a fost complet distrus, astfel că s-a luat decizia ca elevii să fie mutaţi în alte spaţiu.

Practic, începând de luni, elevii de la Liceul de Arte Plastice vor învăţa la Colegiul Naţional Bănăţean. Pentru că unitatea de învăţământ nu are săli de clasă goale, elevii vor face cursurile după-masa.

Între timp, băncile şi scaunele de la Liceul de Arte Plastice vor fi mutate în clădirea fostului Grup Şcolar "Tudor Tănănescu", de pe str. Lorena, unde elevii vor fi din nou mutaţi. Aici aceştia vor învăţa până la repararea acoperişului şi a sălilor de clasă afectate de furtună.

Citeşte şi Mai multe şcoli din Timiş, afectate de furtuni, rămân închise şi vineri

"Până la urmă s-a decis ca timp de o lună, până ne terminăm spaţiul de pus la punct de la Tănăsescu, până îl igienizăm, elevii de la Liceul de Arte Plastice să rămână după-amiaza la Colegiul Bănăţean. În clădirea de pe B-dul Dragalina nu se mai pot desfăşura cursurile, elevii sunt puşi în pericol. Acoperişul este complet distrus, s-a infiltrat apa în pereţii sălilor de clasă", a explicat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Acoperişul Liceului de Arte Plastice va fi reparat de Primăria Timişoara, iar reprezentanţii municipalităţii spun că va dura câteva luni.

Inspectoratul Şcolar Timiş a luat decizia de a închide 17 şcoli, după furtuna care a afectat acoperişul unităţilor de învăţământ, a rupt copaci în curte sau clădirile au rămas fără apă potabilă sau energie electrică. De asemenea, marţi, la nivelul judeţului Timiş au fost suspendate cursurile în 23 de şcoli, miercuri în 13 unităţi de învăţământ, iar joi şi vineri în patru.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 sep 12:33
Răspunde | Votează email 0 email
TRANSPIRATIE FLORICEL
NU MA INTELEGE NIMENI -AU CEVA CU MINE :
24 sep 12:24
Răspunde | Votează email 0 email
BALB ALB
MAINE; POIMAINE POATE E CEVA BINE:
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H