Elevii din Sectorul 2, pe primul loc în Capitală privind promovabilitatea la examenele naţionale

Primarul Neculai Onţanu şi inspectorul şef a Inspectoratului Şcolar Sector 2, Mihaela Ciho, au organizat, miercuri, o întâlnire cu toţi directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din sectorul 2, în vederea evaluării rezultatelor obţinute de elevi la Evaluarea Naţională 2013 şi Bacalaureat 2013, care situează Sectorul 2 pe primul loc în Bucureşti la promovabilitate, potrivit unui comunicat emis de Primăria Sectorului 2.

10 iul. 2013, 14:42
Elevii din Sectorul 2, pe primul loc în Capitală privind promovabilitatea la examenele naţionale

Inspectorul şef a Inspectoratului Şcolar Sector 2, Mihaela Ciho, a menţionat că rezultatele obţinute anul acesta situează Sectorul 2 din nou pe primul loc din Bucureşti la promovabilitatea elevilor la Bacalaureat, cu o rată de aproximativ 58%, iar dintre cele 117 unităţi şcolare din Capitală, în primele 11 locuri, 5 sunt din Sectorul 2.

În urma centralizării informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti se confirmă că în Capitală, din totalul de 4.303, elevi din sectorul 2 care au susţinut examenul, 2.371 l-au şi promovat.

Colegiile naţionale „Mihai Viteazul”, „George Coşbuc”, „Cantemir Vodă”, „Iulia Haşdeu”, „Spiru Haret”, dar şi Şcoala Centrală sunt unităţile şcolare din Sectorul 2 cu cei mai mulţi elevi care au promovat Bacalaureatul.

În ceea ce priveşte rezultatele la Evaluarea Naţională, dintre cei 2.321 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din Sectorul 2 au obţinut medii mai mari sau egale cu 8 – 1.203 elevi, pe primul loc fiind Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”.

La nivelul sectorului 2, la Evaluarea Naţională s-au obţinut 41 de medii de 10, pe primul loc în acest top fiind Şcoala gimnazială nr. 56.

Edilul Neculai Onţanu a anunţat că va continua alocarea de fonduri necesare creşterii standardului în toate cele 135 de unităţi de învăţământ pe care le are în administrare. El a asigurat conducerile unităţile de învăţământ care au obţinut rezultate mai slabe la examenele naţionale de anul acesta că va continuă să le acorde sprijinul necesar pentru ca şi elevii lor pe viitor să obţină un procent de promovabilitate de peste 50%.

Pentru susţinerea în continuare a sistemului de învăţământ pentru anul în curs, Primăria Sectorului 2 a alocat 247.298.000 de lei.