Elevii intră de vineri în vacanță. Când începe minivacanța de Paște pentru angajații din România

De joi după terminarea cursurilor, elevii întră în vacanța de Paște. De zile libere pentru sărbătorile pascale vor avea parte și angajații din România.

05 apr. 2023, 09:47
Elevii intră de vineri în vacanță. Când începe minivacanța de Paște pentru angajații din România

Elevii au aproape două săptâmâni de vacanța de primavara in 2023, perioada care cuprinde atât Pastele ortodox, cât și Paștele catolic. Paștele ortodox în 2023 va fi pe 16 aprilie, iar Paștele catolic 2023 va fi pe 9 aprilie.

Vacanța de Paște începe vineri 7 aprilie 2023 și se termina marți, 18 aprilie 2023. Miercuri, 19 aprilie 2023 începe școala după vacanța de primăvară. Elevii revin la cursuri pentru modulul 5 de studiu. Anul școlar se va încheia pe 16 iunie 2023.

Citește și: Încă 4 zile libere pentru angajații din România. În ce condiții le poți obține

 

Vacanță de Paște pentru bugetari. Când are loc următoarea minivacanță pentru angajații din România

Nu doar elevii intră în vacanță. De zile libere vor avea parte și românii, fie ei angajați la stat sau în privat. Nu vor avea tot atâtea zile libere ca elevii, ci doar patru zile. Codul Muncii prevede că angajații primesc zile libere în Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paște. Asta înseamnă că cei mai mulți salariați vor avea liber în zilele de 14, 15, 16 și 17 aprilie 2023.

Citește și: Prime de Paște 2023. Suma maximă până la care angajatorul nu plătește impozit

Pentru salariatii care apartin de un cult religios legal, crestin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, prima si a doua zi de Rusalii se acorda in functie de data la care sunt celebrate de acel cult. Anul acesta, la catolici Paștele va fi celebrat cu o săptămână înainte de cel al ortodocșilor, respectiv 9 aprilie.

Următoarele zile libere pentru bugetari vor fi:

– 1 Mai (este sărbătorită Ziua Muncii);
– 1 Iunie (este sărbătorită Ziua Copilului);
– Primele două zile de Rusalii;
– 15 August (Adormirea Maicii Domnului);
– 30 noiembrie (Sfântul Andrei);
– 1 Decembrie (Ziua Națională a României);
– Primele două zile de Crăciun.