Elevii intră vineri în VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Vezi când sunt programate tezele din semestrul al II-lea

Publicat: Marţi, 07 Aprilie 2015 09:05 // Actualizat: Marţi, 07 Aprilie 2015 09:05 // Sursa: romaniatv.net

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, elevii din învăţământul primar şi copiii de la grădiniţă se vor întoarce la cursuri pe 20 aprilie.

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Elevii intră vineri în vacanţa de primăvară, care este cuprinsă între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Conform calendarul şcolar, săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Citeşte:

TRANSPORT GRATUIT pentru toţi elevii şi profesorii care participă la "Şcoala altfel"

ŞCOALA ALTFEL. Copiii din Sectorul 4, invitaţi la "Caravana filmului românesc". Intrarea este liberă

"ŞCOALA ALTFEL" la metrou. Elevii pot afla cum arată cabina unui tren de metrou şi cum circulă acesta

Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 22 mai 2015. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 15 mai 2015, iar la clasele terminale de liceu, până la data de 24 aprilie 2015.

Vezi aici> Lista disciplinelor la care se susţin lucrări de evaluare semestrială (teze) în anul şcolar 2014 - 2015

La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise (din lista de mai jos), se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indifernt de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an d studiu şi formă de şcolarizare.

La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializarea/calificarea profesională, pe lângă lucrările scrise (din lista de mai jos), se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

DISCIPLINELE la care se susţin tezele în anul şcolar 2014-2015:

Învăţământul gimnazial

Clasele V-VII: Limba şi literatura română şi Matematică
Clasa a VIII-a: Limba şi literatura română şi Matematică, Istorie/Georgrafie (la alegere)

Învăţământul liceal - Filiera teoretică

Clasele IX - XII/XIII

 • Filologie: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Georgrafie (la alegere), Limba latină (la învăţământ seral şi frecvenţă redusă la clasa a XIII, teza se va susţine la Ştiinţe socio-umane)
 • Ştiinţe sociale:Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Georgrafie (la alegere), Ştiinţe socio-umane (Logică la clasa a IX / Psihologie la clasa X / Economie sau Sociologie la clasa a XI / Filosofie la clasa a XII / Filosofie la clasa a XIII seral şi frecvenţă redusă)
 • Matematică-informatică: Limba şi literatura română, Matematică, Informatică (la seral şi f.r. pentru clasele IX şi X se va susţine la Fizică), Fizică/Chimie/Biologie (la alegere) (la învăţământ seral şi f.r. la clasa XII şi XIII, teza se va susţine la Fizică)
 • Ştiinţe ale naturii: Limba şi literatura română, Matematică, Fizică/Chimie/Biologie (la alegere), Fizică/Chimie/Biologie (la alegere, altă disciplină decât cea aleasă mai sus)

  Învăţământul liceal - Filiera teoretică

  Clasele IX-XII, învăţământ la zi
 • Arte plastice şi decorative: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istoria artelor şi arhitecturii, Ştiinţe socio-umane
 • Arhitectură, arte ambientale şi design: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Matematică, Ştiinţe socio-umane
 • Conservare-restaurare bunuri culturale : Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria artelor şi arhitecturii
 • Muzica: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, istoria muzicii
 • Coregrafie: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria baletului
 • Teatru/Arta actorului: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria teatrului
 • Profilul sportiv: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Biologie, Pregătire sportivă teoretică

Liceul Militar (Ministerul Apărării Naţionale)

Matematică-Informatică: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Matematică, Informatică

Clasele IX, X, XI - Învăţământ profesional

În clasele IX, X, XI, pentru toate domeniile şi calificările, tezele semestriale se vor susţine la Limba şi literatura română şi Matematică.

Vezi aici LISTA COMPLETĂ A MATERIILOR LA CARE SE SUSŢIN EVALUĂRILE SEMESTRIALE ÎN ANUL ŞCOLAR 2014-2015

Vezi aici: SUBIECTE BACALAUREAT 2015 EDU.RO la toate materiile

Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25-29 mai 2015 şi vor încheia cursurile în 29 mai.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8-10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10-12 iunie.

Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15-19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională între 22-26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută în 29 iunie, proba la limba şi literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie până la ora 12,00 şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7-9 iulie.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 10 iulie.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat CIFRELE DE ŞCOLARIZARE pentru anul şcolar 2015-2016: A scăzut numărul de locuri la liceu

Evaluarea naţională va începe, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, pe data de 22 iunie, cu proba la limba şi literatura română.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie 2015. Ultima probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie iar afişarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face pe 30 iunie.

Potrivit proiectului, în anul şcolar viitor admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a, care va avea o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care va avea o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listelor cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie iar cea de-a treia, în zilele de 3 şi 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se va face înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special iar în 6-8 iulie, repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 apr 13:40
...intra de vineri în vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Citește mai departe…

...
07 apr 12:06
...vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
07 apr 09:40
...primar şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
07 apr 09:22
...în vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Citește mai departe…   ...
07 apr 09:17
...pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Citește mai departe… : Elevii intră vineri în VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Vezi când sunt...
07 apr 09:10
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H