Elevii români au câştigat PATRU MEDALII la Olimpiada Internaţională de Informatică

Lotul olimpic de informatică al României a reuşit încă o performanţă remarcabilă pe plan extern, două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

12 iul. 2013, 09:18
Elevii români au câştigat PATRU MEDALII la Olimpiada Internaţională de Informatică

Multiplu medaliat internaţional, bistriţeanul Rareş Darius Buhai (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) şi-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la fel ca la precedenta ediţie. Laureat cu argint, anul trecut, Vlad Alexandru Gavrilă, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educaţiei Naţionale, Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a obţinut o medalie de argint, iar Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a intrat în posesia medaliei de bronz.

Olimpiada Internaţională de Informatică s-a desfăşurat la Brisbane (Australia), în perioada 6-12 iulie, şi a reunit 304 de concurenţi din 81 de ţări.

Olimpicii români revin în ţară, duminică, 14 iulie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 13.05.

Citeşte şi:

Medalii de aur şi argint pentru olimpicii români la Balcaniada de Matematică pentru seniori

Elevii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori