Elevii români au câştigat Premiul pentru Excelenţă în IT

Echipa Oculus, un startup creat de elevi români, a câștigat Premiul pentru Excelență în IT 2016 în cadrul celei de-a 27-a ediții a Competiției JA Europe Company of the Year, eveniment desfășurat la Lucerna între 25 și 28 iulie, cu ochelarii inteligenți Mitra, concepuți în ajutorul persoanelor cu mari deficiențe de vedere.

05 aug. 2016, 16:57
Elevii români au câştigat Premiul pentru Excelenţă în IT

Echipa Oculus a câștigat și etapa națională a competiției de antreprenoriat Compania Anului 2016. Această echipă este formată din elevi de la Colegiul Național I. L. Caragiale, sub coordonarea profesoarei Mihaela Găvănescu.

Ochelarii Mitra, cu care au intrat în competiție, au fost produși cu ajutorul unei imprimante 3D și sunt dotați cu un set de senzori care analizează toate informațiile despre obiectele din jur, le procesează și le transmite utilizatorului prin sunete de intensitate și frecvență variabile.

„Felicitări echipei Oculus pentru modul creativ în care a utilizat tehnologia pentru a obține ochelari destinați persoanelor cu deficiențe de vedere„, a declarat Peter Daly, reprezentant al companiei AT&T. „Suntem încântați să susținem Premiul pentru Excelență în IT oferit de JA Europe. Este un alt mod de a-i ajuta pe tineri să învețe cum funcționează lumea afacerilor și cum poate fi folosită pentru bine, astfel încât să poată lua decizii în cunoștință de cauză despre domeniile în care să-și continue educația și viitoarele cariere„, a mai adăugat el.

La această competiție au participat peste 200 de tineri întreprinzători din 35 de state europene. Premiul pentru Excelență în IT, oferit de compania AT&T, recunoaște meritele echipei care dă dovadă de inițiativă și de utilizarea creativă a instrumentelor oferite de domeniul IT&C.