Elevii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2013 17:58 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2013 18:00 // Sursa: RTV.net

Lotul olimpic de juniori al României a cucerit şase medalii, două de aur şi patru de argint, la a XVII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Antalya, Turcia, în perioada 21-26 iunie 2013.

Medaliile de aur au fost obţinute de Laurenţiu Ioan Ploscaru (elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" din Râmnicu Vâlcea) şi de Andrei Teodor Andronache (elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Cei doi olimpici au repetat performanţa din 2012, când au fost laureaţi tot cu aur, în Grecia. În plus, Laurenţiu Ioan Ploscaru s-a clasat şi de această dată pe primul loc, la individual, graţie punctajului maxim obţinut. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat prima poziţie.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Andrei Paşa (elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional din Iaşi), Filip Ion (elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ovidiu" din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.

Matematicienii juniori au revenit în ţară pe 26 iunie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 iul 00:59
...a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Antalya, Turcia, în perioada 21-26 iunie 2013. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
26 iun 18:33
...din statele situate în zona balcanică.Matematicienii juniori au revenit în ţară pe 26 iunie. Link -  Elevii români au câştigat şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H