Elevii români au câştigat trei premii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Publicat: Miercuri, 31 Iulie 2019 21:32 // Actualizat: Miercuri, 31 Iulie 2019 21:32 // Sursa: romaniatv.net

Lotul naţional de informatică a obţinut trei medalii - una de aur şi două de argint - la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 23-29 iulie, la Bratislava, în Slovacia.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi-au trecut în palmares medalile de argint.

Din echipa României, însoţită şi coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional „A. T. Laurian" din Botoşani) şi Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H