Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori

Publicat: Luni, 18 August 2014 17:20 // Actualizat: Luni, 18 August 2014 22:23 // Sursa: romaniatv.net

Lotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Ankara, în perioada 10-17 august.

Foto: adevarul.ro

Medalia de aur a fost obţinută de Mihai-Iulian Andreescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "C. Brediceanu" din Lugoj, judeţul Timiş), Tudor-Petru Ţiplea (clasa a XII-a, Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş) şi Mihai Gheorghe (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan Pracsiu.

Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de ţară invitată, iar Turcia, din postura de ţară-gazdă, a avut două echipe în concurs.

CITEŞTE ŞI: România, şase medalii de aur şi patru de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 aug 19:16
18 aug 18:40
...XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Ankara, în perioada 10-17 august. Citește mai departe…

...
18 aug 17:39
...de aur şi trei medalii de argint) la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la …read more ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H