Elevii români au obţinut 21 de premii la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă de la Moscova

Lotul naţional olimpic al României a obţinut 21 de premii, cele mai multe din rândul echipelor participante, la cea de-a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Rusă de la Moscova, desfăşurată în perioada 6-11 iunie, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

12 iun. 2014, 16:07

Elevii români au obţinut la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă de la Moscova un Premiu de Excelenţă, cu punctaj maxim, şapte premii I, cinci premii II, trei premii III, un premiu I pentru concursul de interpretare creativă a unui text, un premiu II la concursul „Tânărul Orator”, un Premiu Special pentru „Cel mai Bun Răspuns” la examenul oral şi de analiză a textului.

Olimpiada s-a desfăşurat la Institutul de Stat de Limba Rusă „A.S. Puşkin”, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse şi sub egida Asociaţiei Internaţionale a Profesorilor de Limbă şi Literatură Rusă.

La Olimpiada din acest an au participat 216 de elevi din 30 de ţări: Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Republica Populară Chineză, Republica Socialistă Vietnam, Germania, Israel, Italia, Finlanda, Kazahstan, Kirghizia, Letonia, Lituania, Moldova, Mongolia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Tadjikistan, Muntenegru, Elveţia, Estonia, Macedonia, Coreea de Nord, Franţa.

Lotul naţional al olimpicilor din România a fost reprezentat de 18 elevi – 10 la limba rusă-modernă şi 8 la limba rusă-maternă, fiind condus de conf. dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, preşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Limba şi Literatura Rusă din România, şi prof. metodist Alistarh Tamara de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea.

Examenele obligatorii la olimpiadă au însumat un proiect pe o temă impusă, un examen de cultură şi civilizaţie rusă, un examen oral de înţelegere şi analiză a unui text, conform nivelelor de limbă din grila europeană. De asemenea, au fost organizate două concursuri facultative – interpretare creativă a unui text şi discurs argumentativ pe teme impuse.

Citeşte şi: Un elev din Zalău, MEDALIAT CU AUR internaţional la filosofie, fără să fi studiat materia la şcoală