Elevii români au obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Echipa României, participantă pentru prima dată la Olimpiada Internaţională de Lingvistică organizată la Manchester, s-a clasat pe locul III, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educaţiei.

02 aug. 2013, 11:43
Elevii români au obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

„La prima participare oficială la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, lotul olimpic al României a reuşit performanţe notabile, atât în proba pe echipe (locul 3 şi medalie de bronz), cât şi în proba individuală (două menţiuni). Echipa care s-a clasat pe podium a avut în componenţă următorii elevi: Maria-Cristina Ionescu (Galaţi), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Braşov) şi Remus Iosifescu (Bucureşti)”, potrivit Ministerului Educaţiei.

În completarea performanţei pe echipe, Maria-Cristina Ionescu şi Marius Todea au obţinut menţiuni şi în concursul individual.

Lotul olimpic participant la evenimentul de la Manchester a fost pregătit de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Ediţia a XI-a a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, una dintre cele 12 competiţii internaţionale de ştiinţe, s-a desfăşurat la Manchester, în perioada 22-27 iulie. În acest an, au participat 138 de concurenţi din 26 de ţări din întreaga lume.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.