Elevii se întorc la şcoală. Ce se întâmplă cu testele pentru depistarea coronavirusului. Anunţul ministrului Educaţiei

Elevii din gimnaziu și liceu încep de luni cursurile, pentru a recupera vacanța impusă in luna Noiembrie. Aceasta este cea mai scurtă vacanță de iarnă din ultimii ani. Ministrul Educaţiei a dat asigurări că în școli vor exista suficiente teste pentru testarea COVID a copiilor.

03 ian. 2022, 09:53
Elevii se întorc la şcoală. Ce se întâmplă cu testele pentru depistarea coronavirusului. Anunţul ministrului Educaţiei

Elevii se întorc la şcoală. Vacanţa pentru cei din gimnaziu şi liceu s-a terminat mai devreme anul acesta, în timp ce preșcolarii și cei din clasele primare vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie.

Elevii se întorc la şcoală. Ce se întâmplă cu testele pentru depistarea coronavirusului

Citeşte şi Elevii, revoltați de lista olimpiadelor stabilită de Ministerul Educației: „E strigător la cer să fie reluate doar la anumite materii”

Ministru Educaţiei a declarat recent că vor exista  a dat asigurări că în școli vor exista suficiente teste pentru testarea COVID a copiilor.

„Am reușit, prin stocurile disponibile la nivelul inspectoratelor școlare județene, să ne asigurăm că la începerea școlii, pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, vor exista suficiente teste pentru toți elevii de gimnaziu de liceu care vor începe școala pe 3 ianuarie.

IGSU ne-a asigurat că, pe parcursul săptămâni 3 – 9 ianuarie, se vor primi teste pentru cea de-a doua testare din prima săptămână de școală”, a declarat recent Sorin Cîmpeanu la B1 TV.

Structură an şcolar

Potrivit noului calendar aprobat în noiembrie, toate clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal vor fi în vacanţă de iarnă de vineri, 24 decembrie, până duminică, 2 ianuarie 2022, urmând să se întoarcă la cursuri pe 3 ianuarie.

Grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie. Semestrul al II-lea se va desfăşura între 17 ianuarie 2022 și 10 iunie 2022. Prin excepție, elevii clasei a XII-a zi și tinerii din clasa a XIII-a seral și frecvență redusă vor încheia orele pe 27 mai 2022. După vacanţa din decembrie, elevii vor mai avea vacanţă în primăvară, între 15 aprilie 2022 și 1 mai 2022.

Elevii clasei a VIII-a vor încheia anul școlar în 33 de săptămâni, pe 3 iunie 2022. Liceeni din filiera tehnologică și învățământul profesional vor încheia anul școlar după 37 de săptămâni de activitate. Din 11 iunie începe vacanţa de vară.

Următoarea vacanţă – cea de primăvară (Paşte) – va fi de vineri, 15 aprilie 2022 – până duminică, 1 mai 2022.

Citeşte şi 2.500 de școli vor primi granturi de 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar