Elevii şi pensionarii din Capitală vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

Zeci de mii de elevi din Capitală vor circula, începând cu mijlocul acestei luni, gratuit. De asemenea, conform directorului general al Societății de Transport București (STB), de aceeași măsură vor beneficia și pensionarii.

04 feb. 2019, 12:08
Elevii şi pensionarii din Capitală vor circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

Astfel, conform directorului general al STB, Andrei George Crec, de la mijlocul lunii februarie 2019 se va acorda gratuitate pe transportul public pentru toţi elevii Capitalei, „indiferent de… note”, dar se va menţine facilitatea şi pentru pensionari.

„Noi vom da această gratuitate de la jumătatea lunii februarie, pentru toţi elevii din Bucureşti, indiferent de…. note. Se va menţine, de asemenea, şi la pensionari şi vom introduce şi pentru însoţitorul pensionarului. Există un regulament în acest sens. Trebuie modificat regulamentul şi contractul de delegare, ceea ce se va face în următoarea şedinţă a Consiliului General.”, a precizat el, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a explicat că majorarea tarifelor la titlurile de călătorie nu poate fi luată în calcul în perioada următoare, întrucât trebuie să mai întâi să fie îmbunătățite condițiile de transport din București, să se circule la standarde europene.

„Tariful pe călătorie la transportul în comun de suprafaţă este cel mai mic din ţară, raportat la reţeaua de transport, dar nu s-a făcut nicio solicitare de majorare a tarifelor. Cu siguranţă se aşteaptă ca şi condiţiile să se îmbunătăţească. Când se va circula la standarde europene poate că atunci se va pune în discuţie şi o mărire de tarif, dar în momentul de faţă, nu.”, a mai precizat directorul general al STB.