Elevii şi studenţii au reduceri la călătoriile cu trenul. Noile tarife la bilete şi abonamente

La început de an universitar /școlar, CFR Călători recomandă studenţilor şi elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele dorite pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă.

30 sept. 2015, 10:04
Elevii şi studenţii au reduceri la călătoriile cu trenul. Noile tarife la bilete şi abonamente
Elevii şi studenţii beneficiază de abonamente lunare cu 75% reducere (din valoarea trarifului integral de transport) la trenurile Regio şi 50% reducere la trenurile InterRegio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua, se eliberează pentru  distanţe de până la 300 km iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat, anunţă CFR Călători într-un comunicat..
 
La procurarea abonamentului sunt necesare carnetul de elev şi legitimaţia de reducere la transport pentru studenţi, vizate pentru anul şcolar/universitar în curs.
 
De exemplu, un elev/student plăteşte doar 78,75 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 315 lei cât ar costa călătoriile fără nicio reducere pentru 21 de zile lucrătoare pe lună. 
 
În anexa de mai jos sunt prezentate tarife de abonamente pentru elevi şi studenţi, pe diferite rute. 
 
Reduceri la bilete
Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio. În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50% .
 
Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20%-30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio. 

loading...