Elevii şi studenţii din România, victime sigure în caz de incendii

Un control al Ministerului de Interne a demonstrat că sute de unităţi de învăţământ, multe dintre ele cu reputaţie, nu pot face faţă unui incendiu, pentru că nu au dotările necesare.

16 apr. 2013, 14:37
Elevii şi studenţii din România, victime sigure în caz de incendii

Sute de şcoli, licee şi universităţi nu sunt pregătite să facă faţă incendiilor. Unităţile de învătământ nu au dotările necesare, precum hidranţi sau stingătoare.

Atât a mai rămas dintr-o şcoală care a ars anul trecut în judeţul Hunedoara. Nu este un caz izolat. Majoritatea şcolilor nu sunt pregătite să facă faţă unui incendiu. Un control al Ministerului de Interne a arătat că sunt probleme chiar şi la colegii de top din Bucureşti precum Gheorghe Lazăr, Sfântu Sava, Gheorghe Şincai sau Miguel de Cervantes.

Instalaţii elecrice necorespunzătoare, lipsa hidranţilor sau uşi de evacuare parţial sau total blocate. Acestea sunt ingredientele unui dezastru în şcolile româneşti şi vorbim de şcoli şi universităţi de renume în ţara noastră.

La Universităţile Politehnică, Spiru Haret şi Nicolae Titulescu nu sunt asigurate condiţii de evacuare adecvate. Adică studenţii se pot asfixia sau pot chiar arde de vii în cazul unei catastrofe. La Politehnică şi la Universitatea Naţională de educaţie fizică şi sport lipsesc mijloacele de detectare a incendiilor. Potrivit România TV, majoritatea şcolilor, universităţilor şi căminelor nu au nici măcar un hidrant.