Elevii vasluieni care au luat 10 la Evaluarea Naţională nu au primit bursele promise de Ministerul Educaţiei

Şase absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Vaslui, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, aşteaptă din luna iulie bursele pe care Ministerul Educaţiei le-a promis pentru rezultatele foarte bune obţinute la învăţătură.

25 aug. 2015, 08:00
Elevii vasluieni care au luat 10 la Evaluarea Naţională nu au primit bursele promise de Ministerul Educaţiei

Dupa propunerea Ministerului Educatiei de a-i premia pe copiii cu medie maximã la examenele nationale, Guvernul a aprobat acordarea de stimulente financiare, însa la Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui nu a ajuns nicio hârtie cu privire la acodarea acestor bani, potrivit vremeanoua.ro. Cei mai dezamagiti sunt elevii care, desi nu si-au propus sa învete foarte bine pentru a primi aceste recompense, ci mai degraba pentru viitorul lor, au fost bucurosi când au aflat ca vor obtine sumele respective.

La noi nu a ajuns deocamdata nicio hârtie în acest sens. Asta nu înseamna ca elevii nu-si vor primi recompensele. Oricând, în lunile care urmeaza, ar putea fi chemati sa intre în posesia acestor sume”, a declarat Maria Ciulei, inspector general adjunct al ISJ Vaslui

Ministrul Educatiei a anuntat, în iulie, ca elevii cu media 10 la Bacalaureat vor primi burse de 3.000 de lei, iar cei cu media 10 la Evaluarea Nationala, burse de 1.000 de lei. În judetul Vaslui, niciun elev de liceu nu a luat 10 la examenul de Bacalaureat, insa sase elevi de clasa a VIII-a au reusit sa obtina nota 10 pe linie la Evaluarea Nationala.