Elevul care a ucis o adolescentă de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova a fost reținut. Liceul Militar din Craiova a oferit detalii despre elevul criminal

A fost reținut elevul care a ucis o adolescentă de 14ani în Grădina Botanică din Craiova. Liceul Militar Tudor Vladimirescu, la care învăța elevul, a oferit mai multe detalii despre criminal. Instituția din care aparține MapN susține că tânărul avea rezultate bune la învățătură și nu a fost înregistrat cu abateri disciplinare grave.

28 iun. 2023, 13:39
Elevul care a ucis o adolescentă de 14 ani  în Grădina Botanică din Craiova a fost reținut. Liceul Militar din Craiova a oferit detalii despre elevul criminal

Crima comisă de elevul de 17 ani de la Liceul Militar din Craiova a șocat întreaga țară. Tânărul a ucis  o adolescentă de 14 ani, fiică de polițist,  nu a provocat probleme disciplinare la instituția de învățământ și se număra printre elevii cu rezultate bune..

Liceul la care învăța, ”Tudor Vladimirescu”, din Craiova, a oferit mai multe detalii despre situația elevului și a menționat că va ajuta la derularea cercetării penale. Mai mult, va exista și o anchetă internă a instituției, pentru a se cerceta împrejurările în care a avut loc teribila tragedie.

Citește și Fata de 14 ani, înjunghiată în Grădina Botanică din Craiova, a murit. Meliss era fiică de poliţist

„Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” în anul 2020 și se afla în vacanța de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal. Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare. În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naționale transmite condoleanțe și întreaga compasiune familiei îndoliate.”, se menționează în comunicatul MApN.

Citește și Detalii înfiorătoare după crima de la Grădina Botanică. Autorul atacului a dezvăluit motivul pentru care a recurs la gestul șocant

Filmul crimei din Grădina Botanică

În fața anchetatorilor, criminalul a precizat că a fost pentru prima dată când îi vedea pe cei tineri. Nu îi cunoștea, dar atunci când a trecut pe lângă ei s-a uitat insistent la Meliss, o copilă de 14 ani. Cel care o însoțea, în vârstă de 19 ani, l-a întrebat de ce o privește așa, iar agresorul l-a înjurat. În acel moment, prietenul fetei i-ar fi dat o palmă atacatorului. Acesta l-a înjunghiat de mai multe ori, în gât, abdomen și picior. Copila de 14 ani a început să urle după ajutor, moment în care atacatorul i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit, care  i-au fost fatale. După ce i-a înjunghiat pe tineri, autorul atacului a plecat liniștit de la fața locului, trecând zâmbind pe lângă o patrulă a Poliției Locale.