Elevul care și-a bătut diriginta este liber și se poate întoarce la școală. Profesoara amenințată cu moartea este sub îngrijire medicală

Elevul de 15 ani din Târgu Mureș, care și-a bătut cu pumnii și picioarele diriginta în școală și a amenințat-o cu moartea, a fost eliberat după expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore. Băiatul se poate întoarce la școală deși este cercetat în continuare pentru lovire și tulburarea liniștii și ordinii publice.

13 mart. 2024, 12:04
Elevul care și-a bătut diriginta este liber și se poate întoarce la școală. Profesoara amenințată cu moartea este sub îngrijire medicală

Elevul de 15 ani de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș care și-a înjurat și ulterior lovit diriginta a fost elibera din arest. El va fi cercetat în continuare în libertate pentru lovire și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Profesoara agresată se află acum în concediu medical, iar conducerea școlii și Inspectoratul Școlar efectuează verificări pentru a investiga întregul incident și pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Incidentul pentru care este cercetat elevul de clasa a VIII-a s-a petrecut luni. Supărat că e sancţionat frecvent, elevul s-a urcat pe un dulap în clasă ca să protesteze, şi-a înjurat diriginta și şi-a aprins o ţigară în clasă. Conducerea școlii a chemat poliția, iar elevul a fost dus încătuşat la secţie şi amendat cu 500 de lei. Apoi a revenit la şcoală, împreună cu mama lui, ca să ceară socoteală dirigintei. La un moment dat, adolescentul şi-a lovit profesoara după ce a amenințat-o cu moartea, aşa că a ajuns din nou la Poliție și reținut pentru 24 de ore. Ordonanța de reținere a expirat marți seara, iar elevul agresiv a fost eliberat.

Citește și: AN ŞCOLAR 2024-2025. Ministrul Educaţiei anunţă că se menţin modulele. Când sunt vacanţele şi examenele

Adolescentul este acum cercetat penal, în libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violente și tulburarea liniștii și ordinii publice, potrivit ardealnews.ro.