Elevul din Bucureşti care şi-a înjunghiat profesoara de japoneză a fost reţinut pentru 24 de ore

Adolescentul de 16 ani care şi-a înţepat în gât profesoara, la colegiul Ion Creangă din Bucureşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de organele de poliţie toată ziua.

05 apr. 2023, 22:16
Elevul din Bucureşti care şi-a înjunghiat profesoara de japoneză a fost reţinut pentru 24 de ore

Ministerul Educației a condamnat incidentul produs miercuri, la Colegiul Ion Creangă din București, în timpul căruia un profesor a fost atacat și rănit cu un obiect ascuțit de un elev.

Potrivit unui comunicat de presă, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat miercuri Ministerul Educației în legătură cu producerea unui incident la un liceu din București.

Reprezentanții Ministerului au ținut permanent legătura cu reprezentanții ISMB, care s-au deplasat la fața locului.

„Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul. Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ. Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, au anunțat reprezentanții ministerului.

Polițiștii din Capitală au fost sesizați miercuri, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o școală din Sectorul 4, a fost agresată de un elev în timpul orei.

Potrivit Poliției Capitalei, profesoara ar fi fost atacată cu „un obiect tăietor-înțepător”, în timp ce se afla la ora de curs. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat persoanele implicate. Elevul se află în custodia polițiștilor. De asemenea, la fața locului s-au deplasat echipaje medicale, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Citeşte şi: Cursurile şcolare suspendate în două judeţe din cauza ninsorilor. Se ia în calcul începerea vacanţei de Paşti începând de joi