Eliberaţi din lagărul comunist. Ultimii doi americani din Coreea de Nord, lăsaţi să plece acasă

Cetăţenii americani Kenneth Bae şi Matthew Todd Miller au fost eliberaţi sâmbătă din detenţie de către guvernul nord-coreean şi revin în Statele Unite, a anunţat sâmbătă James Clapper, directorul serviciilor de securitate internă americane.

08 nov. 2014, 16:31
Eliberaţi din lagărul comunist. Ultimii doi americani din Coreea de Nord, lăsaţi să plece acasă

Kenneth Bae, un american de origine coreeană, a fost arestat în noiembrie 2012 şi condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru că a încercat să răstoarne regimul, conform justiţiei nord-coreene.

La 14 septembrie, autorităţile nord-coreene l-au condamnat pe americanul Matthew Todd Miller la şase ani de muncă silnică, pentru comiterea de ”acte ostile” ca turist într-o ţară izolată.

Miller, originar din Bakersfield (California), a intrat în aprilie acest an în Coreea de Nord, unde şi-a rupt viza turistică şi a cerut Phenianului să îi acorde azil.

Citeşte şi Nu vrea să îşi DERANJEZE VECINUL de la Nord: Seulul a DEMONTAT BRADUL de CRĂCIUN

Pe 8 septembrie, la câteva ore după anunţul procesului lui Miller, SUA au solicitat Phenianului să îi elibereze pe toţi cei trei cetăţeni americani deţinuţi în acel moment în Coreea de Nord – Matthew Todd Miller, Jeffrey Fowle şi Kenneth Bae.

Citeşte şi Coreea de Nord a lansat un SUBMARIN cu rachete balistice