Un elicopter s-a prăbuşit pe aerodromul Strejnic din judeţul Prahova UPDATE

Un elicopter s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, pe aerodromul Strejnic din judeţul Prahova. Cele doua persoane din aeronava au supravietuit, dar elicopterul a fost avariat. Potrivit România TV, pilotul care avea brevet a plătit 250 de euro pentru o oră de zbor, iar după prima cursă alături de instructor, a fost lăsat singur la manşă. La sfârsitul cursei, a ratat aterizarea și s-a prăbușit cu aeronava. 

08 mart. 2019, 07:53

UPDATE: Un elicopter s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, pe aerodromul Strejnic din judeţul Prahova, fără a exista victime, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor.

„În data de 8 martie 2019 in jurul orei 9:30, pe aerodromul Strejnic, un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22 cu înregistrarea YR-MDV, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civile, a fost implicat într-un eveniment de aviaţie, soldat cu distrugerea aeronavei. Nu sunt victime”, potrivit comunicatului.

O echipă de investigatori a Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile s-a deplasat la locul accidentului. Alături de organele abilitate de investigare a evenimentului, s-a constituit şi o comisie internă de investigaţie a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, pentru a determina cauzele producerii acestui eveniment.