Alertă în Mediterana, un elicopter NATO a dispărut de pe radare între Grecia şi Italia. UPDATE: bucăţi din epavă, găsite în mare

Un elicopter al armatei canadiene angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere, având şase persoane la bord, a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia.

29 apr. 2020, 19:40
Alertă în Mediterana, un elicopter NATO a dispărut de pe radare între Grecia şi Italia. UPDATE: bucăţi din epavă, găsite în mare

UPDATE: Bucăți ale elicopterului canadian implicat într-o operațiune NATO, dat dispărut miercuri seară, au fost găsite în Marea Ionică între Grecia și Italie, relatează AFP, citând o sursă militară din Grecia.

„Bucăți au fost găsite într-o zonă controlată de intervenția părții italiene”, în Marea Ionică și „Grecia a trimis un elicopter al marinei pentru a participa la operațiunea de salvare”, a spus această sursă pentru AFP.

Șase oameni erau la bordul elicopterului, a spus sursa.

Anunţul dispariţiei elicopterului NATO a făcut cunoscut miercuri seară aviaţia militară greacă, care precizează că aparatul a dispărut de pe radare deasupra Mării Ionice.

Citeşte şi Momentul de cumpănă din viaţa lui Marcel Vela. Accident de elicopter în 2007 VIDEO

Potrivit primelor informaţii, elicopterul se afla în afara zonei de control a Greciei, „la 50 de mile marine în largul insulei greceşti Cefalonia şi participa la o operaţiune de supraveghere a zonei” de către Alianţa Nord-Atlantică, precizează AFP.