ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Declaraţiile CUTREMURĂTOARE ale unui MARTOR la tragedia aviatică VIDEO

Un bărbat a văzut momentul în care elicopterul SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, la Mamaia. Omul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi susţine că echipajul de intervenţie a încurcat locul nenorcirii şi a mers întâi în altă parte. Bărbatul a povestit în exclusivitate la România TV cum victimele strigau după ajutor.

15 dec. 2014, 17:09
ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Declaraţiile CUTREMURĂTOARE ale unui MARTOR la tragedia aviatică VIDEO

Martorul tragediei a declarat că atunci când a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor a specificat clar că accidentul s-a petrecut în zona Butoaie, însă autorităţile s-au deplasat întâi în zona pontonului de la cazino.

Am sunat la 112. Le-am spus (autorităţilor n.r.) să vină în zona Butoaie că acolo s-a întâmplat accidentul, ei s-au dus la pontonul de la zona cazino, a durat vreo 40 de minute. Iniţial am avut impresia că s-au ciocnit două maşini pe bulevard. Când m-am uitat înspre lac deja am văzut elicele, coada. Era ca şi cum aterizează un hidroavion, nu picaj, ca şi cum vrea să aterizeze. Am văzut cum s-a prăbuşit elicopterul. Eu nu am văzut decât în ultimele trei secunde, impactul atunci. În lac nu am mai văzut nicio persoană, dar am auzit cum strigă „ajutor, ajutor”. I-am spus să se mişte să nu îngheţe. Încerca să iasă, s-a auzit cum striga după ajutor. Persoana era acolo unde se vedea epava. După voce mi s-a părut a fi bărbat. Eu le-am specificat (autorităţilor n.r.) şi o doamnă a mai sunat de trei ori şi le-a spus în zona Butoaie, ei căutau în zona pontonului de la cazinou. Au mai venit şi nişte pescari cu o barcă din zona Ovidiu. Au ajuns odată cu cei de la SMURD. Nu ştiu dacă rezistă cineva mai mult de 20 de minute în apă”, a declarat, la România TV, martorul.

Citeşte şi ELICOPTER PRĂBUŞIT în Mamaia. Medicul salvat, internat la Terapie Intensivă. Alte trei persoane, DISPĂRUTE

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, în judeţul Constanţa. Potrivit unui apel primit, luni după-amiaza, la numărul de urgenţă 112, accidentul aviatic a avut loc în zona Butoaie. La bordul elicopterului se aflau pilotul, copilotul, un medic și o asistentă.

Din fericire, medicul din elicopter a reuşit să fie salvat de autorităţi şi internat la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Alte trei persoane sunt date dispărute.

VEZI şi Elicopter SMURD, PRĂBUŞIT în lac la Mamaia. MARTOR: Am auzit cum strigă „Ajutor!” GALERIE FOTO & VIDEO