Elicopter prăbuşit în munţi, toţi cei cinci pasageri au murit

O nouă tragedie s-a produs marţi nopate. Un elicopter de salvare s-a prăbuşit în Alpii Francezi. Niciun pasager nu a supravieţuit impactului.

09 dec. 2020, 08:11
Elicopter prăbuşit în munţi, toţi cei cinci pasageri au murit

Elicopter prăbuşit în Alpi. Cinci membri ai unui echipaj de salvare au murit, marţi noaptea, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în timpul unei operaţiuni de căutare şi salvare în Alpi, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.

Macron a scris pe Twitter marţi că accidentul a avut loc în departamentul Savoie. O persoană a fost rănită în incident şi este în stare critică.

Trei dintre victime erau membri ai Salvării Aeriene Franceze şi doi erau din Alpi CRS, o unitate de poliţie montană care oferă servicii medicale şi de salvare.

Pascal Bolot, un oficial din Savoia, a declarat marţi seară la o conferinţă de presă că singurul supravieţuitor este pilotul elicopterului care a apucat să se autoevacueze, dar este în stare gravă.

Elicopter prăbuşit îO anchetă este în desfăşurare pentru a stabili cauzele accidentului.

Luna trecută, un elicopter al Forţei Multinaţionale şi a Observatorilor (MFO) s-a prăbuşit în pensinsula egipteană Sinai, provocând moartea a opt membri ai forţelor de menţinere a păcii aflaţi la bord, a anunţat MFO, transmite Reuters.

Între cei care şi-au pierdut viaţa se află şase americani, un francez şi un ceh, toţi membri ai serviciului militar. Un american a supravieţuit şi a fost transportat la un spital din Israel. Un oficial a declarat pentru Reuters că accidentul a fost provocat de o defecţiune tehnică.

Un elicopter care transporta o inimă gata de transplant s-a prăbuşit în Los Angeles VIDEO