Elicopter prăbuşit în Pakistan. Ambasadorul indonezian a murit

Ambasadorul indonezian care a fost rănit în urma prăbușirii, pe 8 mai, în nordul Pakistanului, a unui elicopter în care se aflau 17 persoane, dintre care 11 diplomaţi străini, a murit marți, a anunțat Ministerul de Externe de la Jakarta.

19 mai 2015, 05:44
Elicopter prăbuşit în Pakistan. Ambasadorul indonezian a murit

Burhan Muhammad, a cărui soție a murit în același accident, a încetat din viață în timp ce era tratat pentru arsuri severe într-un spital din Singapore, a precizat ministerul.

Elicopterul militar pakistanez transporta diplomați străini în nordul țării în data de 8 mai, când s-a produs prăbușirea și aparatul de zbor a luat foc.

CITEŞTE ŞI Primul INTERVIU al ambasadorului român aflat în elicopterul prăbuşit în Pakistan

În urma prăbușirii elicopterului au mai murit ambasadorii Norvegiei și Filipinelor, precum și soția ambasadorului malaezian, doi piloți și un membru al echipajului.

În elicopterul prăbușit s-a aflat și ambasadorul României la Islamabad, Emilian Ion, care însă a scăpat teafăr și nevătămat în urma accidentului aviatic.

Talibanii pakistanezi au revendicat un atac asupra elicopterului, dar guvernul susține că accidentul s-a produs din cauza unei probleme tehnice la coada aparatului de zbor.