ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Informaţii EXCLUSIVE din ancheta tragediei

ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Anchetatorii iau în calcul ca elicopterul să fi lovit un vârf de brad înainte de prăbuşire. O altă variantă ar fi ca motorul aeronavei militare să fi luat foc în aer. Epava elicopterului a fost ridicată de la locul nenorocirii şi dusă la baza aeriană din Câmpia Turzii, unde va fi analizată cu atenţie.

22 nov. 2014, 08:27
ELICOPTER PRĂBUŞIT SIBIU. Informaţii EXCLUSIVE din ancheta tragediei

ELICOPTER MILITAR PRABUSIT SIBIU. Parchetul Militar a demarat o anchetă în cazul tragediei aviatice din Sibiu, în care 8 militari de elită au pierit, iar alţi 2 au fost răniţi. Locul în care s-a produs cea mai mare tragedie a armatei române din ultimii ani a fost împânzit de procurori, jandarmi şi poliţişti.

Cea mai performantă aeronavă a Armatei Române a primit avizul de zbor înainte de decolare. Elicopterul a zburat 104 kilometri, înainte să apară probleme. Mai mulţi martori au văzut cum aeronava a atins un vârf de brad, iar apoi s-a dezechilibrat şi a intrat în picaj.

Alţi martori au declarat că au văzut aeronava în flăcări în zbor.

Aceste informaţii nu au fost confirmate de anchetatori, însă sunt luate în considerare. De asemenea, este foarte posibil ca vremea nefavorabilă sau o defecţiune a motorului să fi produs tragicul accident.

Epava elicopterului a fost ridicată şi dusă într-un hangar de la unitatea din Câmpia Turzii, de acolo de unde a plecat aeronava. Anchetatorii vor continua şi audierile. Sunt foarte mulţi martori care au văzut elicopterul în zbor. Unii spun chiar că pilotul a încercat să aterizeze pe un stadion comunal din zonă şi a deschis trenul de aterizare, dar s-a răzgândit şi a continuat zborul.

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident.

CITEŞTE ŞI Unul dintre militarii morţi în accidentul aviatic din Sibiu are o POVESTE CUTREMURĂTOARE