Elicopter SMURD prăbuşit. Convoiul cu trupurile neînsufleţite ale membrilor echipajului a ajuns în România VIDEO

Publicat: Vineri, 03 Iunie 2016 19:43 // Actualizat: Vineri, 03 Iunie 2016 20:07 // Sursa: romaniatv.net

Convoiul care transportă trupurile neînsuflețite ale celor patru membri ai echipajului elicopterului prăbușit în Republica Moldova a ajuns vineri pe teritoriul României și se îndreaptă spre Iași.

Sicriele cu trupurile neînsuflețite ale medicului Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu și comandorului Doru Gavril vor fi depuse la Biserica Sf. Spiridon din Iași, iar cel de-al patrulea, cu trupul copilotului Voicu Șocae, va fi dus la Bacău.

Înainte de a ajunge în România, eroii SMURD au fost conduşi pe ultimul drum la Chişinău cu onoruri militare. 

La Centrul de medicină Legală, Doru Gavril, Voicu Şocae, Mihaela Dumea și Gabriel Sandu au primit ultimul onor din partea salvatorilor moldoveni, reprezentanții poliției, carabinieri și orchestra militară MAI. Mai mult, în incinta bisericii din strada Gh. Asachi, a avut loc o slujbă de pomenire în memoria salvatorilor români.

Gabriel Sandu, de 40 de ani, a fost unul dintre cei mai experimentați asistenți medicali în medicina de urgență din România, el fiind din 2005 în cadrul SMURD.

Medicul primar Mihaela Dumea lucra de cinci ani la SMURD Iași și le preda studenților, în calitate de asistent universitar, disciplina Medicină de Urgență.

Elicopterul prăbuşit joi în Republica Moldova, de tip EC 135, a fost achiziționat de Ministerul Sănătății în 2014 și a costat 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iași din 2014, ultima inspecție periodică fiind în 2016.

Unul dintre cei doi piloți ai elicopterului prăbușit în Republica Moldova, comandorul Doru Gavril, în vârstă de 53 de ani, avea peste 4.000 de ore de zbor la activ și o experiență de 30 de ani. El era comandantul Unității Speciale de Aviație Iași.

Cel de-al doilea pilot, căpitanul comandor Voicu Șocae, în vârstă 36 de ani, avea ca experiență peste 1.480 de ore de zbor.

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iași. În luna ianuarie 2006, doi piloți și două cadre medicale și-au pierdut viața după ce elicopterul SMURD Iași, în care se aflau, s-a prăbușit în apropierea aeroportului. Elicopterul, de tip Eurocopter EC 135, s-a prăbușit la 10 minute după decolare, la un kilometru și jumătate de turnul de control al aeroportului, în apropierea Unității de Jandarmi.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 iun 11:31
...de pe radare, controlorii încearcă să ia legătura cu pilotul, lansând mai multe apeluri către acesta. Citeşte şi Elicopter SMURD prăbuşit. Convoiul cu trupurile neînsufleţite ale membrilor echipajului a ajuns în România VIDEO ...
03 iun 19:57
...prăbușit în Republica Moldova a ajuns vineri pe teritoriul României și se îndreaptă spre Iași. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
03 iun 19:56
... Convoiul care transportă trupurile neînsuflețite ale celor patru membri ai echipajului...
03 iun 19:52
...jumătate de turnul de control al aeroportului, în apropierea Unității de Jandarmi. Sursa flux SOIM Press: RomaniaTVCitește mai multe stiri flux .. SOIM Press...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H