Elicopter SMURD prăbuşit. Rudele victimelor vor fi audiate

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că au fost finalizate demersurile în vederea aducerii în țară a epavei elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova, iar un procuror militar va audia rudele victimelor.

13 iun. 2016, 13:41
Elicopter SMURD prăbuşit. Rudele victimelor vor fi audiate

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, un procuror militar al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție se deplasează luni la Iași și Bacău, în vederea audierii aparținătorilor victimelor. Totodată, acestora le vor fi predate obiecte ce au aparținut persoanelor decedate, scrie Agerpres.

În cadrul anchetei, urmează a fi desigilată pompa de la care s-a alimentat elicopterul înainte de plecarea în misiune în Republica Moldova și vor fi ridicate probe de combustibil în vederea dispunerii unei constatări tehnico-științifice fizico-chimice.

CITEŞTE ŞI Salvatorii SMURD, înmormântaţi cu onoruri militare şi flori aruncate din aer

Pe 2 iunie, un elicopter SMURD s-a prăbușit în localitatea Haragîș din Republica Moldova, iar cei patru membri ai echipajului au decedat: medicul Mihaela Dumea, asistentul medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.

Elicopterul era de tip EC 135 și a fost achiziționat de Ministerul Sănătății în 2014 pentru 5 milioane de euro. El se afla la SMURD Iași din 2014, ultima inspecție periodică fiind în 2016.