Elicopterul militar dispărut în Nepal. Au fost găsite cadavrele a OPT persoane

Armata nepaleză a anunțat sâmbătă că a găsit trupurile neînsuflețite ale celor opt persoane aflate la bordul unui elicopter militar american, dispărut marți în Nepal în cursul operațiunilor de salvare a supraviețuitorilor unui seism produs în aceeași zi în zona localității Charikot.

16 mai 2015, 08:42
Elicopterul militar dispărut în Nepal. Au fost găsite cadavrele a OPT persoane

Elicopterul UH-1Y Huey transporta șase pușcași marini americani și doi militari nepalezi atunci când a dispărut într-o regiune muntoasă din nord-estul țării.

‘Forțele nepaleze și americane au găsit cele opt cadavre la locul accidentului în această dimineață’, a declarat generalul nepalez Binoj Basnyat. Americanii și nepalezii examinează epava pentru a încerca să determine cauza accidentului, potrivit Agerpres.

Bucăți din elicopter au fost reperate într-o pădure situată la aproximativ 70 kilometri nord-est de Kathmandu. Militari au ajuns pe jos la locul accidentului și două elicoptere au reușit să aterizeze în această regiune muntoasă în condiții de vânt puternic.

Citeşte şi Armata nepaleză a găsit epava elicopterului militar american dispărut. Nu există supravieţuitori

Peste 12 aparate militare americane participă la operațiunile de acordare de asistență victimelor devastatorului seism din 25 aprilie, între care două elicoptere Huey, patru aparate de transport hibrid Osprey, precum și un avion cargo. Nepalul a fost lovit marți de un nou seism cu magnitudinea de 7,3 urmat de replici puternice și care s-a soldat cu 117 morți.