Eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial de fotbal 2018, criticată de fani: „Este o mare decepţie”

Eliminarea Braziliei de la Cupa Mondială de fotbal 2018 după înfrângerea în faţa Belgiei (1-2) a provocat un val de dezamăgire în rândul fanilor, care l-au ironizat pe Neymar la fiecare căzătură.

07 iul. 2018, 11:51
Eliminarea Braziliei de la Campionatul Mondial de fotbal 2018, criticată de fani: „Este o mare decepţie”

„După acel 7-1, meritam să câştigăm această Cupă Mondială”, a deplâns Camila Brandao, o studentă de 24 de ani, cu lacrimile în ochi, făcând aluzie la înfrângerea umilitoare de pe teren propriu cu Germania în semifinale în urmă cu patru ani.

În faţa unui ecran uriaş la Alzirao, unde sute de brazilieni au asistat la meci în cartierul popular Tijuca, s-a produs o mare deziluzie.

„Sunt foarte trist, Brazilia merita titlul pentru spiritul combativ pe care l-a arătat, dar Tite (n.r. – selecţionerul Braziliei) s-a înşelat în alegerea jucătorilor”, a criticat, la rândul său, Thiago Silveira, un student în administraţie.

„Noi trăim o perioadă foarte complicată şi fotbalul era singura bucurie pe care o mai aveam”, a adăugat acesta, referitor la grava criză economică pe care o traversează ţara.

„Este o mare decepţie. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Neymar trebuia să-şi ia în serios rolul şi să demonstreze că este un candidat la Balonul de Aur, dar nu a făcut-o”, a spus un alt fan brazilian, Carlos Alexandre, şofer de taxi.

Ironizat de fiecare dată când s-a prăbuşit la pământ pentru a simula un fault, Neymar, jucătorul cel mai scump de pe planetă, a atras cele mai multe critici. ”Această eliminare este cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla, pentru a demonstra că ‘Generaţia Neymar’ este terminată! Brazilia a avut jucători ca Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo… La ultimele două Cupe Mondiale, Neymar nu a făcut nimic”, a adăugat Carlos Henrique, un funcţionar.