Eliminat în timp ce se afla pe targă. Un portar violent a fost victima propriului atac VIDEO

O fază cu totul neobişnuită s-a consemnat la un meci de Cupa Africii. Portarul Etiopiei a avut o intrare de o duritate extremă asupra unui adversar din Zambia, dar tot el a fost cel care a avut mai mult de suferit. A părăsit terenul pe targă şi, în timp ce era scos în afara suprafeţei de joc a primit şi cartonaşul roşu.

22 ian. 2013, 07:39
Eliminat în timp ce se afla pe targă. Un portar violent a fost victima propriului atac VIDEO

Cupa Africii pe Naţiunii se află în plină desfăşurare şi, mai mult decât la oricare al turneu final, jocul de fotbal este tratat aici în toată splendoarea sa, cu momente de naivitate extremă, bucurii copilăreşti, dar câteodată şi acţiuni necugetate. Un astfel de gest necugetat s-a consemnat la meciul dintre Etiopia şi Zambia, iar finalul ei a fost de-a dreptul curios.

În minutul 35, la scorul de 0-0, portarul etiopienilor, Jemal Tassew, a ieşit din suprafaţa de pedeapsă pentru a stopa o acţiune a adversarilor, iar intrarea sa a fost de-a dreptul criminală. Atacul asupra Chisamba Lungu a fost atât de violent, încât se părea că fotbalistului din Zambia i-au fost fracturate câteva coaste, însă culmea, cel care a avut mai mult de suferit a fost însuşi goalkeeper-ul.

Pe reluări se vede cum piciorul său se contorsionează într-un mod ciudat, provocându-i acestuia grave leziuni la ligamente, din cauza cărora a trebuit să fie înlocuit. În timp ce se afla pe targă şi părăsea terenul de joc, Tassew a primit şi cartonaşul roşu, ca o completare a pedepsei pentru intrarea sa brutală. Chiar şi cu un om mai puţin, Etiopia a reuşit totuşi să scoată un egal cu Zambia, scor 1-1.