Elisabeta Lipă explică dezastrul de la JO al echipajului de 8+1. România a ratat podiumul la această probă pentru prima dată dupa 41 de ani!

Elisabeta Lipă a explicat cauzele eșecului echipajului de canotaj 8 +1 la Jocurile Olimpice, locul 6 la Tokyo. În recalificări, româncele au avut cel mai bun timp din istorie, cu care ar fi câştigat detşat finala pe care au terminat-o pe ultimul loc!

30 iul. 2021, 10:42
Elisabeta Lipă explică dezastrul de la JO al echipajului de 8+1. România a ratat podiumul la această probă pentru prima dată dupa 41 de ani!

Elisabeta Lipă explică dezastrul de la Jocurile Olimpice al echipajului de 8+1. România a ratat podiumul la această probă pentru prima dată dupa 41 de ani!

Elisabeta Lipă explică dezastrul de la JO al echipajului de 8+1

„Îți spun eu care e diferența între cursa din calificări și finală. La prima îți alunecă barca, ai dat totul și ai trecut linia de sosire,. Acum, când te-ai zbătut într-o finală, ai obosit, ai dat totul, dar ai venit ultimul! Azi am văzut un 8 care nu a avut alunecare, un 8 care a avut dorință, a avut și putință, dar barca a mers înfrânată! Nu am văzut lovituri aerisite! Atunci când barca fuge, să nu simți că tragi”, a spus Elisabeta Lipa pentru GSP.

Cursă dramatică pentru România. Locul 6 în finala de canotaj 8+1 feminin. Denisa Tîlvulescu răpusă de efort

Cotată cu prima șansă la medalia de aur, echipa de canotaj 8+1 a României a obținut doar locul 6 în finală, ultimul. Echipa de canotaj, barca de 8 plus 1 feminin, formată de Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea, s-a clasat pe locul 6 în finală de la Jocurile Olimpice și au terminat cu un timp de 6:04.06. Canada s-a clasat pe primul loc, echipa din Noua Zeelandă a luat medalia de argint, iar locul trei a fost ocupat de echipa din China.