Nepoata unui miliardar, răpită și ucisă ulterior. Tânăra de 34 de ani moştenise o afacere uriașă

Eliza Fletcher, moştenitoarei unei averi de miliarde de dolari, a fost răpită şi omorâtă. Familia oferea 50.000 de dolari pentru orice informaţie.

06 sept. 2022, 23:44
Nepoata unui miliardar, răpită și ucisă ulterior. Tânăra de 34 de ani moştenise o afacere uriașă

Poliția din Memphis a anunțat marți, 6 septembrie, că un cadavru găsit cu o zi în urmă a fost identificat ca fiind al nepoatei de miliardar răpite, Eliza Fletcher, nepoata unui miliardar din Tennessee care a fost răpită vineri dimineață, relatează CBS News.

Tânăra de 34 de ani, care lucra ca educatoare la o grădiniță, a fost forțată să urce într-un vehicul în timp ce alerga în campusul Universității din Memphis, în jurul orei 04:30.

Blestemul unui bloc de Cluj. Fiica unui preot s-a sinucis la 18 ani în acelaşi loc în care o studentă franceză şi-a pus capăt zilelor

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Potrivit poliției, Fletcher s-a luptat cu bărbatul care a forțat-o să urce în mașină. SUV-ul a fost găsit sâmbătă, fiind arestat un suspect – Cleotha Abston, în vârstă de 38 de ani. Anchetatorii au găsit ADN-ul bărbatului pe sandalele Elizei.

Polițiștii au precizat însă că în acest caz ar putea fi implicate mai multe persoane. Fletcher este nepoata lui Joseph Orgill III, care a condus gigantul distribuitor de hardware Orgill Inc din Memphis, care are vânzări anuale de 3 miliarde de dolari. Victima era moștenitoarea afacerii.

Familia femeii dispărute anunțase că va oferi 50.000 de dolari pentru orice informație care ar putea ajuta autoritățile să o găsească.

În 2000, Cleotha Abston a mai răpit un cunosut avocat din Memphis, Kemper Durand. Sub amenințarea armei, avocatul a fost obligat să intre în portbagajul mașinii sale și, ulterior, să retragă o sumă mare de la un bancomat. Un an mai târziu, Abston a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, fiind eliberat în noiembrie 2020, la vârsta de 36 de ani.

Companie în Top 150 în SUA, cu 5.500 de angajaţi

Fletcher, în vârstă de 34 de ani, este membru al unei familii binecunoscute din Memphis. Bunicul său, Joseph „Joe” Orgill III, a fost un antreprenor care a condus Orgill inc, „cel mai mare distribuitor independent de hardware din lume”, care are o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de dolari. 5.500 de angajaţi şi ocupă locul 143 în clasamentul Forbes al celor mai mari companii private din Statele Unite.

Orgill III a fost şi un filantrop care a donat sume importante instituţiilor culturale, parcurilor şi spitalelor din oraş. Un prieten a scris, cu ocazia morţii sale în 2018, că „a fost o încrucişare între Bono şi domnul Rogers”, referindu-se la un amestec de generozitate şi un caracter deschis şi afectuos.

Un influencer cunoscut pe Tik Tok a murit la 21 de ani. Tanya Pardazi a avut un tragic accident de parașutism

Liza, cum o numesc cei care o cunosc, căsătorită şi cu doi fii, foarte religioasă – ea şi soţul ei sunt o prezenţă obişnuită la Biserica Presbitariană a II-a – este profesoară de grădiniţă la Şcoala Episcopală Sf. Maria. „Îi cunoaşte pe toţi elevii unul câte unul şi face tot posibilul să-i încurajeze să înveţe. O vei găsi mereu sărbătorind mici şi mari succese în clasă”, este anunţul şcolii pe Facebook. Ceilalţi profesori nu i-au informat încă pe copiii mai mici despre incident.

Răpirile sunt la modă

Numai în 2022, poliţia oraşului a înregistrat aproximativ 100 de incidente clasificate drept răpiri. Chiar vineri, o mamă şi copilul ei de un an au fost răpiţi de doi bărbaţi care i-au ameninţat cu o armă şi i-au forţat să conducă la o bancă din apropiere, pentru a face o retragere de 800 de dolari.

Sâmbătă, după ce maşina a fost descoperită, familia lui Fletcher – părinţii, fratele, soţul Richard – s-a prezentat în faţa camerelor cu avocatul lor, care a citit o declaraţie: „Credem că cineva ştie ce s-a întâmplat şi ne poate ajuta”.

Se oferă o recompensă de 50.000 de dolari oricui oferă informaţii utile. În timpul conferinţei de presă, Richard a izbucnit în plâns.