Elon Musk a dat ordinul. Cum a anunțat concedierea angajaților de la Twitter

De vineri, 4 noiembrie 2022, Elon Musk a început să concedieze pe bandă rulantă angajații de la Twitter. Cel mai bogat om din lume promite schimbări majore.

04 nov. 2022, 15:51
Elon Musk a dat ordinul. Cum a anunțat concedierea angajaților de la Twitter

Twitter are nevoie de un „restart”, crede Elon Musk, ce a promis o nouă strategie de business. După ce a dat afară cei mai importanți oameni cu funcții de top management, fondatorul Tesla trece și la curățenia din structurile ierarhice inferioare.

Angajații de la Twitter care vor rămâne în companie vor fi anunțați pe mailul de serviciu. Cei disponibilizați vor găsi o notificare pe adresa personală, scrie The Guardian.

„Vom trece prin procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial vineri. Știm că această decizie va afecta un număr mare de oameni care au avut o contribuție valoroasă la Twitter, însă această măsură este, din păcate, necesară”, se arată într-un mail intern, citat de sursa menționată.

 

Elon Musk va concedia jumătate dintre angajații de la Twitter

 

De asemenea, în același mail li s-a adus la cunoștință angajaților că birourile vor fi temporar închise, iar accesul la legitimații va fi suspendat, măsură necesară pentru siguranța tuturor celor din companiei, a sistemelor companiei și a datelor clienților.

În plus, angajaților li s-a reamintit că nu trebuie să dezvăluie informații confidențiale din cadrul companiei în mass-media sau în social media.

Planul lui Elon Musk, de a tăia jumătate din locurile de muncă a fost dezvăluit în presa americană de miercuri. Astfel, 3.700 de oameni vor rămâne șomeri.

 

Angajamentul lui Elon Musk pentru cetățenii care cred în democrație

 

În ultimele luni, Elon Musk a declarat în repetate rânduri că Twitter trebuie să nu mai reprezinte o ustensilă represivă în social media, chiar dacă asta nu convine anumitor politicieni.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-un mesaj postat pe Twitter.

În ceea ce privește reactivarea conturilor închise, inclusiv cel al lui Donald Trump, acestea ar putea fi reactivate după alegerile din 8 noiembrie, mai scrie The Guardian.