Elon Musk a fost doar şase săptămâni cel mai bogat om din lume. A fost depăşit de Jeff Bezos, după ce marţi a pierdut 4,5 miliarde de dolari

Elon Musk a pierdut, marți, aproximativ 4,5 miliarde de dolari, după ce acțiunile Tesla au scăzut cu 2,4%, ceea ce a fost suficient pentru ca afaceristul să ajungă pe locul doi în clasamentul Bloomberg Billionaires Index, după Jeff Bezos.

17 feb. 2021, 18:22
Elon Musk a fost doar şase săptămâni cel mai bogat om din lume. A fost depăşit de Jeff Bezos, după ce marţi a pierdut 4,5 miliarde de dolari

Averea lui Jeff Bezos a scăzut, de asemenea, din cauza fluctuațiilor bursiere, însă pierderea lui nu a fost atât de mare, cifrându-se la 372 de milioane de dolari. Astfel, fondatorul Amazon l-a detronat pe Elon Musk a revenit pe poziția pe care a deținut-o în jur de trei ani, după cum transmite CNN.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, urcase pe prima poziție în clasamentul bogaților în luna ianuarie, când acțiunile producătorului auto erau în creștere. În 2020, acțiunile Tesla au crescut cu 743%, iar cele 170 de milioane de titluri pe care Musk le deține valorează cu 106 miliarde de dolari mai mult decât la începutul anului trecut. Anul 2020 a fost profitabil și pentru Jeff Bezos. Valoarea participației lui din Amazon a crescut cu 75 de miliarde de dolari, la 173,3 miliarde de dolari, datorită creșterii vânzărilor în timpul pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi Elon Musk l-a invitat pe Vladimir Putin la o discuţie pe Clubhouse. Răspunsul Kremlinului: „Mai întâi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta”

În prima săptămână a lui ianuarie s-a anunţat că condatorul Tesla a devenit cel mai bogat om de pe planetă, Elon Musk având atunci o avere estimată la 188 de miliarde de dolari. În ultimele 12 luni, averea lui Elon Musk a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, în ceea ce a fost probabil cea mai rapidă creare de avere din istorie. Creșterea a fost alimentată de un avans fără precedent al acţiunile constructorului auto Tesla, care au crescut cu 743% anul trecut, pe fondul unor profituri solide, al includerii în indicele bursier S&P 500 şi aprecierii investitorilor.

În acelaşi timp, Bill Gates rămâne al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 137 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Elon Musk se grăbeşte şi anunţă revoluţia. Implantarea cipurilor în creierul uman ar putea începe de anul acesta