Elon Musk a mai trimis un echipaj în spaţiu. O rachetă Space X a decolat spre Staţia Internaţională VIDEO

O rachetă SpaceX a decolat spre Staţia Internaţională (ISS) cu patru astronauţi la bord. Plecarea s-a efectuat de la centrul spaţial Kennedy din Florida şi a fost transmisă în direct pe site-ul NASA.

16 nov. 2020, 11:43
Elon Musk a mai trimis  un echipaj în spaţiu. O rachetă Space X a decolat spre Staţia Internaţională VIDEO

O rachetă Space X a decolat spre Staţia Internaţională, iar la bordul navei se află astronauţii NASA Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu Soichi Noguchi de la agenţia spaţială japoneză JAXA, care îşi încep misiunea de şase luni spre şi de pe ISS. Ei urmează să ajungă la staţia spaţială în aproximativ 11 ore de la lansare.

O rachetă Space X a decolat spre Staţia Internaţională şi în luna mai

Este al doilea zbor cu echipaj uman asigurat de SpaceX, o companie privată fondată de antreprenorul Elon Musk, după lansarea istorică a astronauţilor Bob Behnken şi Doug Hurley în luna mai la bordul unei nave spaţiale Crew Dragon.

Misiunea lor Demo-2 a reprezentat prima lansare din Statele Unite în aproape un deceniu şi prima dată când o firmă privată, mai degrabă decât o agenţie spaţială guvernamentală, a trimis oameni pe orbită.

Citeşte şi STUDIU. Aerosolii, vinovaţi pentru infectarea în 75% dintre cazurile de coronavirus

Pentru SpaceX, aceasta este ultima demonstraţie majoră necesară înainte ca NASA să-i certifice sistemul de nave spaţiale pentru zboruri regulate cu echipaj uman, pregătind, de asemenea, calea pentru posibile zboruri turistice.

Agenţia spaţială americană speră şi ea că lansarea de duminică va marca începutul multor zboruri regulate cu echipaj de pe sol american către ISS, după nouă ani de dependenţă de rachetele ruseşti Soiuz, care sunt lansate de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, scrie şi AFP.

Zborul, care a fost lansat la 19:27 (02:27, ora României), a fost iniţial stabilit cu 24 de ore mai devreme, dar a fost reprogramat „din cauza vântului de pe litoral şi operaţiunilor de redresare”, a scris pe Twitter administratorul NASA Jim Bridenstine.

 


loading...
Partenerii noștri