Elon Musk acuză New York Times de „propagandă”. Publicația din SUA, umilită pe Twitter

Elon Musk a ajuns „la cuțite" cu The New York Times. Cunoscută drept apropiată de Partidul Democrat, publicația americană a fost etichetată de către patronul Twitter drept instrument de propagandă. 

04 apr. 2023, 13:21
Elon Musk acuză New York Times de „propagandă”. Publicația din SUA, umilită pe Twitter

The New York Times a ajuns pe „lista rușinii” de la Twitter. Publicației americane i-a fost retrasă bulina albastră, de „cont verificat” / „cont de încredere”.

Cel mai bogat om din lume a explicat în secțiunea de comentarii decizia:

„O mare tragedie cu privire la New York Times este că propaganda pe care o face chiar nu este interesantă. 

De asemenea, ceea ce fac ei este pentru Twitter echivalentul diareei. Este de necitit așa ceva”, a comentat șeful rețelei sociale, potrivit The Washington Post.

 

Elon Musk schimbă strategia la Twitter. Cine vrea bulină albastră, să plătească!

 

Încetarea certificării contului oficial al acestui cotidian american intervine la o zi după lansarea unui nou program de certificare a platformei, care va fi acordată numai persoanelor şi organismelor care plătesc pentru a o obţine.

Twitter preconizează să factureze certificarea cu opt dolari pe lună în cazul unei persoane, cu 11 dolari prin intermediul magazinului de aplicaţii al Apple şi cu până la 1.000 de dolari în cazul unei întreprinderi, scrie News.ro.

Marcajul albastru de lângă numele profilului a devenit, de la apariţia sa, în 2009, unul dintre însemnele esenţaile ale Twitter.

 

Elon Musk intră tare în industria crypto

 

Marți, Elon Musk a schimbat logoul de la Twitter. În locul celebrei păsări albastre apare acum capul de la Dogecoin, celebra criptomonedă promovată de către Elon Musk. Pe fondul acestei mutări, valoarea Doge s-a apreciat cu 28% în 24 de ore și cu 40% în 7 zile.

Rămâne de văzut dacă Doge va deveni mijloc de plată pe celebra rețea socială.