Elon Musk, cel mai bogat om din istorie. Are o avere de două ori mai mare decât Warren Buffett și îl întrece pe Jeff Bezos cu 100 de miliarde de dolari

Elon Musk este acum cel mai bogat om din istorie. Valoarea netă a CEO-ul Tesla și SpaceX a ajuns la aproximativ 300 de miliarde de dolari, potrivit clasamentului Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

06 apr. 2022, 14:36
Elon Musk, cel mai bogat om din istorie. Are o avere de două ori mai mare decât Warren Buffett și îl întrece pe Jeff Bezos cu 100 de miliarde de dolari

Elon Musk, în vârstă de 50 de ani, are o avere cu 100 de miliarde de dolari mai mare decât Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, aflat pe locul al doilea în topul miliardarilor lumii.

Elon Musk, cel mai nou membru al consiliului de administrație al Twitter, valorează mai mult decât dublul averii legendarului investitor și director general al Berkshire Hathaway, Warren Buffett, care investește de când avea 11 ani.

Warren Buffett, în vârstă de 91 de ani, are o avere de 125 de miliarde de dolari. Musk are o avere mai mare decât averile combinate ale foștilor directori executivi Microsoft, Bill Gates (136 de miliarde de dolari) și Steve Ballmer (100 de miliarde de dolari), potrivit CNN.

Musk are o avere cu 35 de miliarde de dolari mai mică decât produsul intern brut al Africii de Sud, țara sa natală, al cărei PIB este de 335 de miliarde de dolari, potrivit Băncii Mondiale.

Citește și Elon Musk şi cântăreaţa Grimes au devenit părinţi. Ce nume poartă fetiţa lor

Mai mult, averea netă a șefului Tesla depășește PIB-ul Columbiei, Finlandei, Pakistanului, Chile și pe cel al Portugaliei.

Totuși, unii istorici susțin că marii industriași americani din secolele XIX și XX, John D. Rockefeller și Andrew Carnegie, dar și unii monarhi din istorie, cum ar Mansa Musa (sultanul Musa), conducătorul Imperiului Mali în secolul XIII, sau împăratul roman Augustus ar fi putut fi mai bogați decât Elon Musk, dacă averile lor ar fi ajustate cu rata inflației.

Directorul general de la Tesla Inc a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26% a preţului acţiunilor Twitter.

Conform unor documente remise luni de Twitter Inc. către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Citește și Tesla şi-a deschis prima fabrică din Europa. Elon Musk a dansat la inaugurare, imagini inedite cu miliardarul