Elon Musk crede că are o formă moderată de COVID. Acesta pune la îndoială testele: Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore

Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla, susţine "cel mai probabil" are un caz moderat de COVID-19. Totodată, acesta continuă să puna la îndoială acuratețea testelor, relatează Reuters.

16 nov. 2020, 11:03
Elon Musk crede că are o formă moderată de COVID. Acesta pune la îndoială testele: Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore

Elon Musk spune că rezultatele obţinute sunt extrem de diferite. Acesta nu a menționat daca rezultatele au fost de la teste de reacție de polimerizare în lanț (PCR), care au o acuratețe mai mare în comparație cu testele rapide pe baza de antigen.

Elon Musk, contrariat de rezultatele testelor

„Am obținut rezultate extrem de diferite de la laboratoare diferite, dar cel mai probabil am un caz moderat de COVID. Simptomele mele sunt cele ale unei răceli minore, ceea ce nu este o surpriza, din moment ce un coronavirus este un tip de răceală. Se simte exact că o răceală obișnuită, dar mai degrabă durere în corp & cap tulbure decât tuse/strănut”, a scris Musk într-un mesaj publicat pe contul sau de Twitter.

CEO Tesla spune că a efectuat patru „teste rapide antigen de la BD” – teste rapide pe baza de antigen pentru coronavirus . Acesta a avut în aceeași zi, doua rezultate pozitive, şi doua negative.

Revista Forbes relatează că Musk vorbea despre testul Becton Dickinson (BD) Veritor, care se presupune că afișează rezultate în 15 minute de la recoltarea de secreții nazale și/sau faringiene și care nu a fost încă aprobat de Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite.

Echipamentul care produce rezultate fals pozitive. Investigaţie la nivel înalt

Compania Becton Dickinson a anunțat în septembrie că investighează rapoarte din centre de îngrijire pentru persoane vârstnice din Statele Unite conform cărora echipamentul de testare rapida pentru coronavirus producea rezultate fals pozitive.

În noiembrie, FDA a anunțat că instrueşte personalul de la laboratoarele clinice și furnizorii de asistenta medicala că rezultatele fals pozitive pot apărea în cazul testelor rapide pe baza de antigen pentru COVID-19. Prezenţa lui Musk la lansarea din acest weekend a patru astronauți pe orbita la bordul navei spațiale a companiei sale SpaceX a fost pusa sub semnul întrebării din cauza noului coronavirus.

Primul zbor operațional cu echipaj uman al Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NAȘA) realizat cu o nava spațială privata trebuia să aibă loc sâmbăta însă a fost amânat până duminica seara din cauza prognozelor de vreme nefavorabila, au anunțat vineri reprezentanții agenției.