Elon Musk s-a lansat într-o nouă provocare. Vrea să construiască astroporturi plutitoare

SpaceX va construi astroporturi care vor pluti pe apă şi vor fi folosite pentru misiuni spaţiale şi transport terestru hipersonic.

17 iun. 2020, 06:33
Elon Musk s-a lansat într-o nouă provocare. Vrea să construiască astroporturi plutitoare

Elon Musk a anunţat că SpaceX angajează ingineri pentru un nou proiect. Compania responsabilă de primul zbor comercial cu oameni la bord va construi aeroporturi spaţiale plutitoare.

Zvonuri că SpaceX vrea să construiască platforme care plutesc pe apă circulă de mai multă vreme, însă anunţul lui Musk are rolul de a le confirma. SpaceX va face pe viitor lansări de pe astfel de platforme maritime.

Citeşte şi Elon Musk are o nouă prioritate! SpaceX se va ocupa exlusiv de racheta complet reutilizabilă Starship

Cel mai probabil, astroporturile SpaceX sunt legate de Starship, nava spaţială reutilizabilă pe care compania spaţială a lui Musk o va folosi pentru misiuni interplanetare şi explorare spaţială. După misiunea istorică din urmă cu câteva săptămâni, Elon Musk a anunţat că Starship a devenit principala prioritate a SpaceX.

Din câte se pare, SpaceX va prelua platforme petroliere marine pe care le va transforma pentru a putea fi folosite ca porturi spaţiale de unde să fie realizate lansările.

Compania lui Musk intenţionează să folosească aceleaşi platforme marine pentru transporturi supersonice de pe un continent pe altul prin tuburile sigilate Hyperloop, care reduc foarte mult rezistenţa aerului, facilitând viteze de transport de peste 1.200 km/h.

Elon Musk nu se aşteaptă ca primele teste pentru transportul hipersonic să fie posibile mai devreme de 2-3 ani.